реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На Чернігівщині казначейський борг -- 279 мільйонів

По області неоплачених зобов'язань бюджету в казначействі скупчилося на 279 млн. грн. Із них - 246 млн. грн. - це зобов'язання бюджету, які сьогодні не виконані казначейством, і ще 33 млн. грн. - це зобов'язання фондів соціального страхування. Це означає, що на цю суму лежать платіжні доручення в казначействі, які не оплачуються.

Про це заявив голова Чернігівської обласної організації ВО «Батьківщина», голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Олександр Кодола.

«За останні два тижні я отримав сотні дзвінків і листів з усієї області. Про затримку заробітних плат, важливих видів соціальної допомоги: по безробіттю, вагітності, пологах, по догляду за дітьми, оплата лікарняних у всіх сферах. І затримка цих виплат від двох до чотирьох місяців», - розповідає Олександр Кодола.

Через нестачу фінансування нормальна життєдіяльність міст і сіл перебуває під реальною загрозою. Це призвело до того, що у багатьох містах і районах утворилася багатомільйонна заборгованість за вже надані послуги і товари, підрядники припинили виконувати ремонті чи будівельні роботи, медичні заклади не можуть придбати ліки та медичне обладнання.

Мало того, що місцевому самоврядуванню заборгували мільйони гривень, казначейство не пропускає жодних платежів, то ще й у сільських рад забирають кошти, щоб утримувати базові видатки району.

«Я звертався до керівництва області: розкажіть людям правду про те, що в державі діє казначейська „вакханалія”, яка забирає зароблені громадами кошти на свої потреби. Про те, що гроші місцевих бюджетів, які повинні фінансувати вчителів, лікарів і місцеву громаду, - вкрадені урядом. Але, як ми бачимо, чим гірша ситуація в економіці і соціальній сфері для українців, тим активніша риторика влади про «покращення», - резюмував О.Кодола.




Теги:Батьківщина, Кодола, Борг, казначейство, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (11)
avatar
1
Все елементарно, Ватсон!
Казна пуста, ВВП та доходи бюджету зменшились при тих же планових виплатах. Експорт в Росію, а з ним і доходи бюджету, впав на 25 відсотків, за газ Росії переплатили 7 млрд. баксів та ще $10млрд. штрафу виставила Росія за невибраний газ. Оце вам соціальні виплати та зарплати. Нас чекає греко-іспано-португальська економія. А що буде, коли в Україну безмитно хлинуть європейські товари, а наші роботящі люди безвізово виїдуть на заробітки в Європу і в Україні залишаться пенсіонери, безробітні, школярі, студенти, бюджетники, мамки з дітьми та вагітні? І на одного з сошкою стане семеро з ложкою.
avatar
2
Пане, angor, не виїдуть, бо асоціація не передбачає безвізової міграції робочої сили, будемо тут рапсові поля обробляти та свинів вирощувати, бо ЄС наша промисловість, так само як і високотехнологічна галузь, бо ще три роки назад почали б виробляти Ан-70, не потрібні, вірніше те, що від неї залишилось, після розвалу совку.
avatar
5
Саме в якості свинопасів Європі і потрібна Україна, а не в якості літакобудівників, ракетчиків та єлектронщиків.
avatar
3
Товариш андоре, якщо ви такий грамотний, поясність як в економічну кризу при цьому бурхливо і масово будується не підприємства, а дороге житло і офіси?
Наприклад, в Італії законом заборонено інвесторам фінансувати будівництво житла під час економічної кризи.
Може проблема не в кознях Росії, ЄС, США, масонів, марсіан тощо. Просто не треба красти усім без винятку громадянам цієї країни на всіх рівнях(!!!!), в т.ч. з бюджетів усіх рівнів і сплачувати усім (!!!!) податки. Про тотальну на всіх рівнях корупцію - промовчу.
avatar
4
Запросто, пане Сергію!
Бо при демократії не перекидають авто чиновника, що краде бюджетні кошти, і не змінюють прапор на ратуші за те, що чиновник вкрав кільце ковбаси. Таке можливо було робити при диктатурі.
Чи не ностальгуєте Ви за тими часами?
avatar
6
Значить в Греції, Румунії, Франції, де перекидають авто навіть не чиновників і спалюють, -- диктатура, за логікою аноніма Ангора...
avatar
8
Ні, не значить. Просто наші люди, що перекидали авто за кільце ковбаси подорослішали, заспокоїлися, на ратушу вже не залізуть, а молода зміна їм не підросла.
avatar
7
Все елементарно, Ватсон!
Мізки цих ангорів і їм подібні досі живуть в імперському ссср хоч у кішені  їх носіїв лежать паспорти держави Україна. Молодої держави - в першу чергу національної держави українців, а не савєтських інтернацистів. Тільки національна держава в умовах глобалізму ХХІ ст. має шанс мати колись таки демократичний устрій.
Звісно ці манкурти хоч завтра готові до розшматування поділу України на анклави і приєднання до нової квазіімперії на чолі Маскви у складі Тирасполя, Цхинвалі, Сухумі, Мінська, Симфєропаля, Сєвастопаля, Ворошиловграда, Харькава, Данєцка, Адєсси, Алєксандровска, Єкатиринослава, Єлисавєтграда, Нікалаєва, Хєрсона, Караганди і бути вірними китайськими васалами як їх предки - нащадки Алєксандра Нєвськава монголо-татарсько-китайської Золотої Орди.
avatar
9
Якщо Ви, пане Сергію, вважаєте нинішню українську державу національною державою українців, то я рекомендував би Вам озаботитися своїми мізками, а не моїми. 
Чи Ви не знаєте в чиїх руках влада, економіка, фінанси? Чи Ви, щирий українець, як і всі інші, маєте хоч який-небудь вплив на "українську національну державу українців"?
avatar
10
Товаришу, агоре, не виривайте цитати з контексту.
Вважати-декларувати і прагнути, тобто робити щось конкретне для його здійснення, це - дві великі різниці.
Конституцією задекларовано. Але ангори і їм подібні анонімні розумники, що пишаються своїми мізками, тільки, здається, і вміють анонімно добре колупати  тих хто щось намагається робити в цьому напрямку.
Залишить свого цуцика вдома і виходьте з підпілля.
avatar
11
Вибачте, що доторкнувся до болючої для Вас теми, фактично до рани. 
В душі я Вам співчуваю за нездійснені  Ваші мрії, плани, намагання, боротьбу. В душі я Вам співчуваю. Але не підставляйтесь, бо читач я уважний.
avatar