реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

420 працівників Чернігівської філармонії два місяці не отримують зарплату

До депутата обласної ради, голови фракції ВО «Батьківщина» Олександра Кодоли звернулися артисти Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм. З серпня місяця вони не отримують зароблену ними заробітну плату. Більше того, люди творчі працюють в філармонії сім’ями, і коли чоловік і дружина не отримує заробітну плату, то як взагалі можна утримувати родину?! Коли вони отримають кошти, їх керівництво сказати не може.

Як з’ясувалося, така доля спіткала всі театрально-видовищні підприємства області, а це 4 театри та Чернігівський філармонійний центр. Загальна кількість працівників цих установ більше 700 чоловік. Ці заклади не є бюджетними, а фінансуються за рахунок дотацій з обласного бюджету. Вони підпорядковується Департаменту культури і туризму обласної державної адміністрації, керівником якого є Сергій Мойсеєнко.

Одним із завдань Департаменту є здійснення організації за дотриманням фінансової дисципліни в закладах культури, що знаходяться у його підпорядкуванні, а також захист прав і законних інтересів суб’єктів діяльності у сфері культури, їх професійних асоціацій і творчих працівників. Чому працівники філармонії сидять без зарплат за вересень і жовтень - ніяким чином не обґрунтовано.

Але виправити ситуацію можна, скликавши сесію обласної ради, на якій переглянути бюджет області на 2013 рік -- вважають у "Батьківщині". З цією пропозицією в жовтні вже зверталися депутати від фракції «Батьківщина». На сесії також пропонувалося заслухати звіт начальника казначейства області, а також прийняти звернення до Президента України, Уряду та Верховної Ради України щодо негайного вирішення питання затримки проходження бюджетних коштів по казначейських рахунках. Проте пропозиція не була підтримана керівниками області.

«Саме тому, сьогодні я в черговий раз звернувся з депутатським зверненням до голови обласної ради з вимогою, яку наша фракція висувала раніше - невідкладно скликати позачергову сесію обласної ради для вирішення бюджетних питань. Чого чекають керівники нашої області, невідомо», -- зазначив Олександр Кодола.



Теги:Батьківщина, Чернігівська філармонія, зарплати, казначейство


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А то Батьківщина не знає чого чекає влада? Того ж чого й помаранчеві чекали, коли при владі були - кредиту МВФ, а те що Фонд вимагає ціну на газ для населення збільшити та заробітні плати бюджетникам зменшити, ні одних, ні інших не цікавить!
avatar
2
при помаранчевих борги України зменшились, а при правлячій коаліції регіоналів та червоних -- ростуть. Так що не треба "ля-ля"...
avatar