реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

МЗС оперативно відповіло Держдумі Росії

"Хвилюють утиски прав людини та факти політичних репресій у Росії, що почастішали... Лише за даними російських правозахисних організацій, у РФ сьогодні відбувають покарання більше 70 політичних ув'язнених", - зазначив директор департаменту МЗС України у відповідь на заяву Держдуми РФ Євген Перебийніс.

За його словами, яскравим свідченням репресій у Росії став "так званий суд над опозиційним політиком Олексієм Навальним" і "дивовижне, як для XXI століття, рішення прокуратури Росії про заборону публікації його матеріалів у соціальних мережах".

"Очевидно, російська влада так боїться сьогодні правди про те, що відбувається у Росії.. Сьогодні ми стали свідками поширення так званого російського зразка демократії на окуповану Росією Автономну Республіку Крим. Утиск прав і свобод громадян України, викрадення і знущання над українськими військовослужбовцями, зневага до національних символів Української держави, блокування українських ЗМІ і, нарешті, жорстоке вбивство нашого побратима - кримського татарина Решата Аметова, лише за те, що він висловив протест проти російської окупації, - усе це є елементами "демократії", яку нині насаджує Росія на частині території України. Будь-які намагання Росії звинуватити українську владу у нібито порушенні прав людини є нічим іншим як спробою приховати власні проблеми, переводячи акцент на спотворену нею ж картину в Україні", - вважають в МЗС.



Теги:сепаратисти, Україна - Росія, МЗС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar