реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

МЗС України закликає російську владу поважати права росіян

Міністерство закордонних справ України закликає російську владу припинити репресії проти власного народу, а не «боротись з вітряками» за кордоном.

Про це на брифінгу сказав директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Вболіваючи за долю російського народу, ми із занепокоєнням спостерігаємо за діями російської влади, спрямованими на обмеження його свободи вибору, висловлювань, обмеження права на об'єктивну інформацію та альтернативну точку зору. Зокрема в Україні глибоко стурбовані рішенням російської влади про закриття правозахисного центру "Меморіал" - однієї із провідних організацій, яка допомагала жертвам політичних репресій, расизму та ксенофобії в Росії. Тим самим вона оголосила своїм ворогом громадянське суспільство у власній державі і продовжує цілеспрямовано закручувати гайки законним правам своїх громадян, заохочуючи дальший розвиток неонацистської, шовіністичної і фашистської ідеології в Росії",- наголосив Перебийніс.

Він зазначив, що МЗС стурбоване рішенням російської влади припинити мовлення "Голосу Америки" у Москві.

"Ми закликаємо російську владу припинити зневагу та репресії проти власного народу, а не боротись з вітряками за кордоном, брутально втручаючись у врутрішні справи інших суверенних держав",- наголосив Перебийніс.



Теги:права росіян, Україна - Росія, російська агресія, МЗС


Читайте також



Коментарі (0)
avatar