реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Москва програла у Тбілісі. Їі ставлениця втекла з мітингу

"Лідер опозиції" Грузії Ніно Бурджанадзе втекла з мітингу за кілька хвилин до початку розгону. Чим ще раз підтвердила свою провокативну суть та службу інтересам Кремля.

Спецназ поліції Грузії почав прибувати в центр міста до опівночі середи, після того, як організатори акції відмовилися розходитися, або перенести мітинг в іншу частину міста для того, щоб очистити місце для військового параду, запланованого на 26 травня.

У 00:15 спецназівці почали відкрито займати позиції по периметру мітингу. Вишикувавшись в тісні лави, вони рушили на штурм загороджувальних бар'єрів, за якими скупчилися учасники маніфестації, озброєні камінням і палицями.

Коли спецназ підійшов впритул до бар'єрів, запрацювали водометні машини, що рухалися ззаду. Струмені води вмить розігнали натовп, який кинувся врозсип і поліція стала господарем положення.

Після опівночі проспект Руставелі був повністю очищений від маніфестантів.

Раніше опозиціонери відмовилися залишити площу, де на 26 травня намічений парад грузинської армії.

Лідери «Народного зібрання» заявили, що ухвалили рішення не розходитися, не зважаючи на зливу і грозу, які накрили Тбілісі. Бурджанадзе навіть заявила, що опозиція чинитиме опір голіруч, якщо поліція спробує розігнати мітинг. Проте, голіруч відстояти площу прихильникам «Народного зібрання» не вдалося.

Нагадаємо, що грузинська опозиція змогла зібрати в середу на мітинг проти президента Михайла Саакашвілі тільки біля 2-х тисяч прихильників. Присутні, яких спочатку було тільки близько 500, пройшли колонами від будівлі «Суспільного ТБ Грузії» (СТБ) у напрямі проспекту Руставелі і площі Свободи.

Акція була організована опозиційним суспільним форумом «Всенародні збори Грузії» (ВЗГ).

Учасники маніфестації несли транспаранти «Миша піде» і «Ми за вільні вибори». Член виконкому ВЗГ Ніно Бурджанадзе на мітингу біля будівлі СТБ заявила, що ВСГ «не відступить назад і продовжить мирну боротьбу за відставку Михайла Саакашвілі і призначення дострокових президентських і парламентських виборів».



Теги:Грузія, опозиція, СААКАШВІЛІ, рука Москви


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А где тут Кремль? Нино и Мишико за власть чубляться, мы такое уже наблюдали, только более мягко. Вспомните , как Юля и Витя воевали, что опять Кремль? У страха глаза велики.
avatar