реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Маленька Литва захищає маленьку Грузію

Литовський сейм прийняв резолюцію, в якій виправдовуються дії грузинської сторони в серпневому конфлікті 2008 року. При цьому в документі мовиться, що Абхазія і Цхинвалі повинні бути частиною Грузії, а перебування на цих територіях російських військових сприймається Вільнюсом як «незаконна окупація частини Грузії», передає ІТАР-ТАРС.
Органи місцевої влади, що діють в невизнаних республіках ,названі «псевдодержавними маріонетковими утвореннями». В цілому, резолюція закликає до «відновлення юрисдикції Грузії над Абхазією і Південною Осетією». Зовнішню політику Литви визначає поведінка путіна, вважають литовські парламентарії.

На їх думку, саме територіальна цілісність Грузії — це дорога до досягнення безпеки і миру в зоні конфлікту. «Привласнення так званій Південній Осетії і Абхазії певного типу самоврядування і автономії у межах Грузії, можливо, стане шляхом вирішення проблеми, якщо це буде здійснено в рамках Конституції Грузії і в прийнятній для місцевого населення формі», — наводить цитату з документа Грузія Online.

Російська сторона вже виразила своє крайнє обурення прийнятим документом, назвавши його неприйнятним для РФ і для світової спільноти. «Напавши на Південну Осетію і російських миротворців, Саакашвілі сам зруйнував свою країну», — заявив глава делегації РФ.

В той же час в Грузії із захопленням зустріли звістку про ухвалення цього документа. Віце-прем'єр країни Гиорги Барамідзе дав позитивну оцінку резолюції: «Резолюція має велике значення для Грузії і для нашої подальшій діяльності, і вона є механізмом політичного і дипломатичного тиску на Росію».




Теги:Литва, москва, СААКАШВІЛІ, Південня Осетія, Грузія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar