реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Московія = брехня

Чому московію досі вважають сильною і кажуть, що в неї ще огого скільки всього для ведення війни

Навколо все частіше і частіше лунає думка про те, що московити ще достатньо сильні, щоб вести бойові дії. Хтось каже про місяці, хтось про роки, а дехто називає навіть десятиліття.

Але... є невеличке таке "АЛЕ", яке руйнує всі ці розмови ще на самому початку.
Для розуміння треба відокремити два варіанти подання таких тверджень.

Одна частина людей каже про могутність московії з огляду на дезінформацію, щоб надати ворогу впевненості, що ми начебто його боїмося і навіть не плануємо контратакувати, а не те, щоб перемагати. Таке собі заспокоєння тваринки перед забоєм Це зрозуміло і так робилося і робиться завжди, щоб ворог не чекав наших рішучих дій і не був до них готовий.

Друга частина таких тверджень - це інформативне інфікування людей з метою переконати, що московію неможливо перемогти і всі намагання марні. Це твердження поширює сам ворог.

То як же ж воно є насправді? Як з'ясувати? Щоб з'ясувати чи могутня ще московія чи ні - треба йти від протилежного.

Ось, наприклад, так: Перше твердження.

Ворог слабкий? Є докази? Так, є. Вони дуже прагнуть перемог, але не мають їх від слова "взагалі". Жодна їх мета НЕ досягнута. На полі бою вони демонструють свою повну неспроможність застосувати ефективну зброю, ефективну тактику, ефективне керування військом. І ці факти беззаперечні.

Друге твердження.

Ворог сильний? Є докази? А нема. Ніяких нема. Оці однакові фрази по всім джерелам "у них ще багато чого є у запасі" - на чому вони грунтуються? Хоч одну цифру? Хоч один факт, який є достовірним і перевіреним?
А нема. Все балачки та розмови.

Кількість? Цифри? Джерело кількості і цифр? Місця розташування, обсяг, стан, сумісність з наявним озброєнням, готовність персоналу до відновлення та обслуговування, логістичні мережі, центри навчання користуватись, фахівці, які навчатимуть, час навчання... Де вони?
Нема.

Найтаємничіша таємниця - обсяг військової сили московії. Яка розвідка і кому надала подібні дані? Хто їх бачив?

Виявляється, всі твердження про могутність московії висмоктані з пальця і є не більше, ніж панічні вигадані казки.

Як показує безліч фактів, московити самі до останнього не знали скільки у них чого є і у якому воно стані. Вони, з метою секретності, не вели облік озброєння. Тому навіть усі розвідки світу не знають скільки і чого у них є. Єдиний варіант - робити висновки з їх дій та результатів дій. І саме цей аналіз каже про те, що нічого у них вже не лишилось, окрім крику та гарматного м'яса, яке теж далеко не найкращої якості. Навіть мобілізаційний ресурс виявився далеко не таким могутнім, як вони самі про нього думали.

Тож не повторюйте наративи ворогів, що вони досі могутні. Не могутні. І це вже прораховано на безлічі критеріїв, фактів, показників, вторинних ознак та наявної розвіданої інформації.

Анатолій ЯРОВЕД



Теги:Анатолій Яровед, широка війна, російські міфи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar