реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Монашки пропали -- знайшлися... О, часи!

На території Києво- печерської лаври пропали дві черниці -- одна з них є настоятелькою столичного монастиря. Мова йде про структури УПЦ Московського патріархату.

За фактом викрадення двох черниць Свято-Покровського монастиря порушено провадження за статтею замах на умисне вбивство.
Про це повідомила в середу прес-секретар прокурора Києва Яна Соболевська, передає "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, настоятелька монастиря Калісферія (Тетяна Шамайло) і її помічниця Катерина зникли 14 червня, а через три дні самі повернулися до храму. Вони розповіли, що їх насильно тримали у підвалі.

Їх затримали через махінації з машинами "Лексус" -- начебто архієпископ Олександр (Драбинко) теж мав намір дешевше купити круту машину за посередництва монашок. Але якась Зоя, що це прокручувала, зникла з грошима і віддуватися довелося черницям, через котрих вона діяла.

Винуватцем затримання зроблять якогось Бута, родича архієпископа Олександра, уродженця Чернігівської області. Але зрозуміло, що без відома і згоди керівництва Лаври ніякого насилля б не відбулося.

Архієпископ Олександр вважається керівником групи архієреїв, прихильних до ідеї автономії УПЦ Московського патріархату і на цій підставі українолюби зараховують його до своїх. Як бачимо, все це -- мішура. Зрештою, владика Олександр, якби був за українську Церкву, то й перейшов би до неї. А так лишається архієреєм московської Церкви. Як і його протеже -- митрополит Володимир (Сабодан).

А українцям треба покинути надії на чужих владик і будувати свою Церкву Київського патріархату.



Теги:зникнення монашок, Києво- Печерська лавра, Покровський монастир, архієпископ Олександр


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Міліція затримала Сергія Бута, брата екс-депутата Юрія Бута (пройшов у парламент у 2007 р. по списку "НУ-НС" за протекцією Ю.Луценка і був
першою "тушкою", що  перебігла до фракції Партії регіонів), за підозрою у
викраденні настоятельки Свято-Покровського монастиря
Калісфенії (Тетяни Шамайло) та її помічниці.

Про це повідомляє кореспондент ТСН.
avatar
2
Ну, якщо цей Бут ще й родич арх. Олександра, як повідомляли, то повна картина: високопоставлений офіцер ФСБ Росії Бут, що став депутатом в Україні, і архієпископ УПЦ Московського патріархату...
avatar