реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Митрополит Сабодан спробував повернути собі всі права

Це рішення Синоду УПЦ Московського патріархату прогнозувалося з різними сенсаціями: то самого митрополита Володимира (Сабодана) начебто мали відправити на спокій, тобто у відставку, то митрополита одеського Агафангела (Саввіна), ревного виконавця волі Москви, також у відставку. Синод пройшов -- всі прогнози не справдились.

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату запропонував скасувати рішення синоду, який відбувався за його відсутності. Йдеться, насамперед, про тимчасове управління київською єпархією, тимчасове головування на синодах, а також про перевірку фінансової діяльності Української православної церкви.

Коли розпочалася дискусія, журналістів попросили залишити приміщення. Обговорення тривало трохи більше двох годин, і зрештою, синодали вирішили не скасовувати, а призупинити дію рішень, які були ухвалені без відома Митрополита Володимира, повідомив архієпископ Білоцерківський Митрофан, який за рішенням синоду очолив відділ зовнішніх церковних зв'язків.

Одне з рішень попередніх синодів члени Синоду отці таки не скасували: права рука Митрополита Київського і всієї України Володимира єпископ Олександр Драбинко наразі залишається поза складом синоду.

Таким чином, невизначеність в основній частині російської церви -- українській триває. Між тим здоров'я митрополита Володимира (Сабодана) не грає на його користь. Продовження церковної інтриги буде.



Теги:УПЦ МП, митрополит Володимир Сабодан, українське православіє


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дай, Боже, митрополитові Володимиру здоров'я та сили і надалі управляти УПЦ МП, бо після його відходу тиск "русского мира" на Україну посилиться.
avatar