реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Словами Ієзекіїля

Слова пророка Ієзекіїля лунали на зібранні, скликаному координаційним комітетом Української Народної ради у Чернігові -- мова йшла про загрози і перспективи українського православія.

Головуючий Сергій Кнуренко наголосив, що нам, українцям, треба не просто тривожитися з приводу політичних змін, а розвивати свою громадянську позицію -- і в церковному житті також. Тему продовжив голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний, показавши Київський патріархат на розломі світових геополітичних і духовних процесів. Вчителька Інесса Вачнадзе, політик Андрій Глухенький, працівник культури Марія Винниченко наголошували: розвиток українського православія залежить в першу чергу від нас самих. З пересторогою говорилося на засіданні про "наметову" ситуацію навколо Катерининської церкви, коли ні УПЦ МП, ні влада не поспішають виконувати рішення судів, у тому числі і Верховного, про знесення незаконних наметів московської церкви.

До активної діяльності самих громад, а не лише священиків, закликав начальник відділу у справах релігій обласної державної адміністрації Віктор Молочко. Саме з його вуст і прозвучали грізні слова пророка Ієзекіїля про те, як Господь шукав людей, які стали б у проломі і не знайшов. В Молочко переконаний, що присутні православні якраз і є тими людьми, що стоять у проломі.




Теги:УПЦ МП, Кнуренко, Катерининська церква, Чернігів, Українська Народна рада, українське православіє


Читайте також



Коментарі (0)
avatar