реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Митрополит Володимир освятив будинок Лаврентія

В Чернігові святкували річницю прославлення чернігівського чудотворця преподобного Лаврентія. Урочисте богослужіння в Свято-Троїцькому кафедральному соборі цього дня очолив Предстоятель УПЦ Московського патріархату Володимир(Сабодан), митрополит Київський і всієї України.

Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, сім архієреїв та духовенство Чернігівської єпархії.

Цього ж дня відбулося освячення будинку, в якому жив на Лісковиці преподобний Лаврентій, коли безбожна влада не дозволяла жити в монастирі.

В урочистостях взяли участь екс-мер Чернігова та екс-міністр Микола Рудьковський, який фінансував реставраційні роботи, а також Анатолій Супрун, який минулого року подарував церковній громаді будиночок святого подвижника та прилеглу до нього територію. Пан Супрун повернув в обійстя святого рідкісну старовинну ікону, де зображені Спаситель та Божа Мати з немовлям, яка могла належати преподобному Лаврентію, -- повідомила на сайті "Високий Вал" Вікторія Сидорова.

Як відомо, подвижник св.Лаврентій був справжнім українцем -- і говорив українською, і не визнавав московську церкву. За доносами в КГБ, коли поминали на Літургії главу РПЦ митрополита Сергія Страгородського, Лаврентій демонстративно закривав вуха, а тодішнього єпископа Бориса (Віка) називав красним єпископом. Що не завадило московській церкві приписати покійного святого до своєї церкви.




Теги:УПЦ МП, святий Лаврентій, Чернігівська єпархія, митрополит Володимир Сабодан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar