реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Заколот в УПЦ МП: відсторонено помічника митрополита Володимира!

Незважаючи на письмову відміну засідання Синоду УПЦ Московського патріархату її керівником, митрополитом Володимиром (Сабоданом) Синод під головуванням одеського митрополита Агафангела (Саввіна) зібрався сьогодні в Києві і прийняв ряд рішень, законність яких викликає сумніви.
Синод вивів зі свого складу та звільнив з посади керівника Відділу зовнішніх церковних зносин особистого секретаря митрополита Володимира архієпископа Олександра (Драбинка). В рішенні сказано:" Користуючись посадою секретаря Предстоятеля УПЦ, постійного члена Священного Синоду Української Православної Церкви і голови ВЗЦЗ УПЦ він дозволяє собі в ефірі світських загальнонаціональних засобів масової інформації, які і без того ставляться до нашої Церкви з необгрунтованою упередженістю, відкрито виступати з критикою рішень Вищої Церковної влади, штучно протиставляючи Священний Синод Української Православної Церкви її Предстоятелю, що є наклепом на соборний розум Церкви і хулою на Духа Святого. Він дозволяє собі недвозначно порочити своїх співбратів-архіпастирів, членів Священного Синоду УПЦ, організовує публікацію в антицерковних ЗМІ строго конфеденційних церковних документів, призначених для ознайомлення виключно членам Священного Синоду. Чисельні спроби братського напоумлення з боку членів Священного Синоду УПЦ та співбратів-архієреїв не мали належного результату".

Серед заколотників -- архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій (Полікопа), що зовсім не дивує -- його сини живуть і служать у Москві в біляпатріаршому бізнесі.



Теги:УПЦ МП, Чернігівська єпархія, митрополит Володимир Сабодан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar