реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Міністр економіки півтори години слухав чернігівських підприємців

Чернігівські підприємці прийшли на зустріч за темою «Створення сприятливих умов для ведення бізнесу», яку проводив міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус.

Присутніх підприємців дуже турбувало питання обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або по простому - касових апаратів з 1 липня 2015 року. За їхніми словами, це може стати непосильною ношею для багатьох представників малого та середнього бізнесу.

Крім того, підприємці занепокоєні високими кредитними ставками. Сьогодні показник банківських кредитів та інших позик в області складає всього 7,2%, тобто кошти на розвиток власної справи отримують одиниці. Причини: подорожчання валюти та зростання кредитної ставки. Ще одна проблема – пошук нових ринків збуту продукції. Купівельна спроможність українців суттєво знизилась, тому, на думку підприємців необхідно активніше просувати наших виробників, перш за все, на європейські ринки. А для цього потрібна державна підтримка.

Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус запевнив учасників дискусії, що влада працює над тим, аби зменшити навантаження на підприємців у непростій економічній ситуації, яка склалася та висловив сподівання, що подібний формат діалогу пришвидшить та спростить процес налагодження й реформування економічних процесів в Україні.



Теги:міністр економіки, Абромавічус, економічна реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar