реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Мер Чернігова наклав вето!

Чернігівський міський голова Олександр Соколов скористався своїм правом вето та не підписав рішення міської ради щодо виділення земельних ділянок громадянам у рекреаційних та історичних зонах обласного центру, натомість підписав розпорядження про зупинення рішення міської ради.
Розпорядження, зокрема, передбачає припинення дії рішення Чернігівської міської ради від 24 червня 2010 року "Про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), прийнятого за результатами розгляду проекту рішення, внесеного депутатом Таїсією Радчук.
"Прийняте міськрадою рішення категорично не узгоджується з чинним законодавством і не відповідає інтересам жителів міста", - заявив О.Соколов.
Крім того, він уточнив, що до включення у проект рішення питання про надання дозволів громадянам на земельні ділянки попередньо розглядалися органами містобудування та архітектури, вибірково природоохоронними та санітарно-епідеміологічними службами, органом охорони культурної спадщини. По 13 земельним ділянках із 15 висновки відповідних служб були негативними, оскільки ділянки розташовані у санітарних, рекреаційних або історичних зонах Чернігова. Водночас, на дві земельні ділянки претендували інші громадяни, ніж зазначені у рішенні міської ради, запропонованому Т.Радчук. Заяви громадян розглядалися раніше, але знімалися з порядку денного через недостатню кількість голосів депутатів.
Відповідно до чинного законодавства, ветоване рішення міськради буде винесено на повторний розгляд депутатів. Проте міський голова висловив сподівання, що вони вдруге рішення про виділення землі не підтримають.

Ірина Синельник, радник міського голови




Теги:виділення землі в Чернігові, вето, Олександр Соколов, Ірина Синельник


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
hands
avatar