реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Медичну реформу треба починати з кінця" - Валерій Куліч

Зустріч кандидатів від Блоку Петра Порошенка по Чернігову з головними лікарями міста вилилася не тільки в розмову про болі медицини, але й про політику - куди ж без неї? Щоправда, представники Блоку Петра Порошенка - Владислав Атрошенко та Валерій Куліч практично не агітували за себе, а домовлялися про вироблення системи експертної оцінки лікарями законопроектів, які будуть подавати народні депутати.

"Я хочу в вами домовитися про співпрацю, щоб, власне, убезпечити себе, як депутата, від помилкових рішень парламенту, - говорив Владислав Атрошенко. - Щоб кожен закон проходив експертизу: по медичній темі - у вас, у лікарів, по економіці - у підприємців і так далі. Тоді я, як мажоритарник, не буду залежати від тиску голосування "іменем революційної доцільності".

Лікарі майже одностайно говорили, що треба припинити розмови про безкоштовну медицину, якої нема. А треба провести монетизацію пільг, а медицину або робити державною, як у Великобританії, або страховою,як у більшості країн Європи. А просто закривати дільничні лікарні і ФАПи, як це робила попередня влада, - шлях в нікуди.

Кандидат у народні депутати по 205 виборчому округу Валерій Куліч погодився з медиками: "Медичну реформу треба починати з кінця - з розуміння того, що ми маємо отримати. Як у Польщі: там чесно сказали - перший рік будемо їсти, умовно кажучи, тільки хліб, наступного року - уже хліб з маслом, а вже третього року реформ можна буде купити і подержану іномарку".
Медики розповіли, що, виявляється, держава дуже неекономно витрачає кошти на медицину 4-го рівня: так, скажімо, у нас є чотири науково- дослідні інститути гігієни, кілька інститутів серця - Амосова, Стражеско, київський міський центр серця. Гроші розпорошуються, а медичних проривів нема.

Політики та медичні керівники домовилися такі зустрічі зробити щоквартально - для звіряння годинників.

Василь АВДІЙ.



Теги:Владислав Атрошенко, округ 206, вибори 2014, округ 205, Валерій Куліч, медична реформа


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
ХВАТИТ ТАКИХ ДЕБИЛОВ КАК ПРОКОПЕНКО/ МОЖЕТ КТО ТО ПОМНИТ/ КУЛИЧ С АТРОШЕНКО УВЕРЕН ТАК ЖЕ НА..., НЕ ЧЕРНИГОВУ НЕ ТЕМ БОЛЕЕ УКРАИНЕ,
avatar
0
2
Колись депутат-мажоритарник хоч якось був пов'язаний з округом. Зараз - це абстрактні стосунки. Тим паче, що депутати змінюються як рукавички від виборів до виборів. Самі кандидати хоч уявляють як організувати СВОЮ роботу, не те що радити медикам?
avatar