реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Давиденко замість Куліча?

Незабаром у Чернігівської області зміниться керівництво.

Про це виданню ІНФОРМАТОР повідомило джерело в Адміністрації президента.

За його словами, на Банковій на найвищому рівні прийняте рішення про відставку чинного голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча, який обіймає свою посаду вже більше трьох років.

Позицію Куліча, стверджує інсайдер, може зайняти народний депутат від Блоку Петра Порошенка Валерій Давиденко. У цьому зацікавлений перший заступник голови АП Віталій Ковальчук. Як і поки що чинний керівник області, депутат родом з Чернігівщини.

Наразі, за словами співрозмовника, в Адміністрації президента остаточно ще не визначилися, хто стане новим головою Чернігівської ОДА. Одна з причин – мер Чернігова Владислав Атрошенко не хоче бачити Давиденка керівником області. Атрошенко веде активні переговори з високопоставленими чиновниками АП, та намагається переконати їх не допустити відповідне кадрове призначення.

Валерій Давиденко – чинний народний депутат від БПП. До парламенту обрався по одномандатному окрузі №208 на Чернігівщині. Для перемоги на виборах застосовував схему підкупу голосів за принципом мережі. За період роботи в Раді запам’ятався лише тим, що не голосував за проект постанови про «Заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання».

В часи президентства Віктора Януковича Давиденко майже рік (з 20 травня 2013 по 12 березня 2014 р.) працював заступником міністра аграрної політики і промисловості. Результатом його діяльності в уряді стали багатомільярдні фінансові претензії зі сторони Китаю. Справа в тому, що отримавши у КНР кредит на 3 мільярди доларів в обмін на поставки зерна, підконтрольна Мінагрополітики Державна продовольчо-зернова компанія відправила вантажів лише на $153 млн. А замість Китаю українське зерно за вищими цінами експортувалося в Ефіопію, Іран, Швейцарію, Єгипет і Сирію.

Окремої уваги заслуговує електронна декларація політика. Давиденко задекларував п’ять коштовних годинників – вартість кожного перевищує 10 тисяч доларів. Земельні ділянки, нерухомість, фірми, транспортні засоби він записав на цивільну дружину і маму. «Вишенька на торті» у бізнесі депутата – приватний митний пост у селі Козелець на Чернігівщині.

Нагадаємо, заступник міністра аграрної політики і продовольства часів Януковича, а нині депутат Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка Валерій Давиденко приховує свої статки від громадськості.Інформатор



Теги:Чернігівська ОДА, Владислав Атрошенко, Валерій Давиденко, Валерій Куліч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar