реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Мавзолей Лєніна за зразком пергамського престолу

Ви знали, що Мавзолей В. Леніна відтворена копія Пергамського престолу сатани?

У другому розділі Одкровення Іоанна Богослова йдеться: «І Ангелу Переписької церкви напиши: Знаю діла твої й що ти живеш там, де престол сатани і що утримуєш ім'я Моє, і не зрікся віри Моєї навіть у ті дні, в які у вас, де живе сатана" (Об'явл. 2:12—13).

«Пергамський вівтар» — одна з найзначніших пам'яток, що збереглася до наших днів, отримав назву за місцем свого створення - місто Пергам у Малій Азії. На даний момент знаходиться в Берлінському Пергамському музеї, побудованому у 1901 році для зберігання останків, вилучених з розкопок.

Відповідно ж німці не просто так його собі вивезли. У нацистській Німеччині архітектурна форма вівтаря стала взірцем для наслідування. Націонал-соціалізм намагався привласнити собі послання про перемогу добра над злом, яке ніс вівтарний фриз. "Вівтар Сатани" був обов'язковим атрибутом нацистів, його модель стояла на камінній полиці в кабінеті Гітлера, — один із радянських офіцерів навіть сплутав його із мавзолеєм Леніна.

Справа в тому, що Мавзолей для В.В. Леніна архітектор Щусєв спроектував за подобою та й пропорціями Пергамського вівтаря, відомого, як Вівтар або Престол Сатани... «...Під стінами Трої стояла маленька річ, але значна... І ось, я зробив так» (із спогадів Щусєва)... Отакої...

Олександр КОРМАН



Теги:радянські міфи, рашизм, Мавзолей, Ленін, Пергамський вівтар, нацизм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar