реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Машину сепаратистів затримали на Чернігівщині

У пункті пропуску «Нові Яриловичі» Чернігівської митниці ДФС припинили черговий факт порушення митного законодавства. За допомогою програмного забезпечення встановлено, що 42-річний громадянин України неодноразово перевозив товари на окуповану територію Луганської області поза митним контролем.

Цього разу громадянин за кермом вантажного автомобіля «RENAULT» ввозив до України вантаж керамічних ізоляторів з Республіки Білорусь. Під час перевірки інспектор митниці за допомогою автоматизованої системи аналізу та управління ризиками встановив, що даний транспортний засіб раніше переміщував вантажі через закриті пункти пропуску в зоні діяльності Луганської та Донецької митниць ДФС. Встановлено, що водій у липні та у серпні цього року ввозив вантажі засобів для гігієни (мила туалетного та господарського) вартістю 441,7 та 299 тисяч гривень через недіючі пункти пропуску. Тобто, на російському пункті «Ізварине» митне оформлення здійснювалося, а далі автомобіль прямував окупованою територією до Луганська.

Таким чином вантаж в обох випадках був ввезений в Україну поза митним контролем без сплати митних платежів. Про це повідомила перс- служба Головного управління ДФС в Чернігівській області.

Відносно порушника складено адмінпротокол, автомобіль вилучено. Згідно санкцій статті 482 (ч. 1) Митного кодексу України на порушника очікує штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів та конфіскація транспортного засобу.



Теги:сеператисти, ДФС у Чернігівській області, Нові Яриловичі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar