реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Голова ОДА та керівник Нацполіції перевіряли кордон

У краї кордон з Білоруссю становить 235 кілометрів, тож його охорона актуальна в сенсі так званої міграційної кризи, створеної Росією та Білоруссю на кордонах з Польщею та Литвою.

Тож голова Національної поліції України Ігор Клименко та голова обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус із заступником керівника Державної прикордонної служби Сергієм Сердюком ознайомилися із готовністю української сторони до всіляких прикрих несподіванок.

Вони зустрілися з особовим складом 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого та провели нараду представників правоохоронних органів та голів територіальних громад.

Очільник Національної поліції Ігор Клименко наголосив, що, зважаючи на загрозу потрапляння в нашу країну незаконних мігрантів, втрачати пильність не варто: недавня поява групи іноземців на Чернігівщині - спроба оцінити рівень нашої захищеності.

Голова обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус поінформував про превентивні заходи, що нині проводяться у прикордонні. Так, на межі з Республікою Білорусь тривають роботи щодо інженерного облаштування прикордонної смуги. Територіальна система цивільного захисту готова до вирішення завдань у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Діє регіональний координаційний штаб, що здійснює моніторинг ситуації, її оцінку, постійний обмін інформацією. Не стоять осторонь громади: вони визначилися з приміщеннями, де, за потреби, можуть розміститися кадрові резерви.

Начальник 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого Держприкордонслужби Олександр Чорний запевнив, що прикордонники готові до виконання завдань за призначенням. Крім того, налагоджена взаємодія із Нацполіцією, Нацгвардією, підрозділами ДСНС.
"Голос Украхни"



Теги:В'ячеслав Чаус, гібридна війна, Нові Яриловичі, українсько - білоруський кордон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar