реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Рекордну суму контрабанди конфісковано на Чернігівщині

Як повідомлялося раніше, у грудні 2014 року на Чернігівщині у пункті пропуску «Нові Яриловичі» співробітники митниці вилучили значну суму валюти. Громадянка, яка визнала себе власницею коштів, їхала в Україну у кабіні вантажного автомобіля Вольво. Під час здійснення митного контролю інспектор митниці запропонував водію та пасажирці заповнити митні декларації. Жінка письмово вказала про наявність у неї доларів та російських рублів у кількості, що дозволена до ввезення в Україну без декларування. Але така «щирість» не допомогла їй уникнути митного контролю.

Насправді ж у кабіні вантажівки знаходилась сума прихованої валюти, що у сотні разів перевищувала задекларовану. Частина стодоларових банкнот, спакованих у пачки та обгорнутих чорними поліетиленом, була прихована під підкладкою сумки нашої співвітчизниці, для решти коштів - знайшлися схованки у різних місцях кабіни авто. Тільки після перерахунку митники встановили точну суму – 267 910 доларів США. Відносно громадянки України складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України та передано справу до суду. Про це повідомив відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

12 лютого 2015 року у Чернігові відбулося засідання суду першої інстанції, під час якого прийнято рішення про конфіскацію затриманих коштів та накладення на порушницю штрафу у розмірі 100 відсотків вартості безпосередніх предметів порушення митних правил. Згідно з курсом Національного банку на день винесення судового рішення сума конфіскованої валюти у гривневому еквіваленті становить понад 6,7 млн. грн. Рішення суду першої інстанції набуває законної сили через 10 діб після його винесення. Якщо за цей час не буде подано апеляцію, кошти до Державного бюджету будуть перераховані автоматично.

Тож сподіваємось, що у випадку оскарження постанови суду першої інстанції, завдяки законному рішенню Апеляційного суду Чернігівської області, такі необхідні зараз для держави кошти надійдуть до бюджету найближчим часом.



Теги:Контрабанда, ДФС у Чернігівській області, Нові Яриловичі


Читайте також



Коментарі (0)
avatar