реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Люстраторів багато - люстрації нема...

Ряд чернігівських медіа повідомили про утворення якогось люстраційного об'єднання, керованого екс- чиновником та відомим політтехнологом сумнівної репутації. У зв'язку з цим прес- служба обласного штабу національного спротиву уповноважена пояснити позицію штабу.

Громадську люстрацію можуть проводити будь-які партійні чи громадські структури. Але тільки обласний штаб національного спротиву, як єдиний орган, що представляє чернігівський Майдан, має моральне право виступати від імені всієї небайдужої чернігівської громадськості. Саме штаб, у який входять представники партій та грмоадських організацій, які не побоялися виступрити проти режиму Януковича, виробив критерії громадської люстрації, формує люстраційний список, вимагає звіти від деяких чиновників, добився звільнення кількох недостойних осіб із займаних посад, видає "Люстраційний бюлетень".

В той же час ми із задоволенням сприймемо факти, аргументи, свідчення про зловживання тих чи інших чиновників, якщо їх подадуть на громадський розсуд ті чи інші організації і готові будуть довести їх правдивість. Саме про це і говорили на зібранні новітніх люстраторів представники штабу національного спротиву.

В той же час ми відзначаємо небажання кланів, представлених у Верховній Раді, прийняти Закон про люстрацію, щоб перетворити цей процес із громадської цніціативи Майдану у стабільний процес очищення влади від кагебістів, комуністів та корупціонерів. Тому відставка Верховної Ради і нові вибори є вимогою Майдану.

Прес- служба обласного штабу національного спротиву



Теги:Антошин, люстраційний список, Люстрація, штаб спротиву, аферисти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar