реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Люстраційний комітет пропонує відсторонити від влади Турчинова і Наливайченка

Комітет з питань люстрації пропонує не допускати до державних посад колишніх комуністів, КДБістів та корупціонерів.

Про це заявив на брифінгу у середу голова комітету Єгор Соболєв, пише ZIK з посиланням на Українську правду

За його словами, йдеться насамперед про посади в судах, прокуратурах, правоохоронних органах та інших силових структурах.

Він нагадав, що прийняття на роботу має відбуватись за результатами відкритих конкурсів.

«Але право подавати заявку не повинні мати колишні начальники комсомольських і компартійних організацій в Радянському Союзі. Ця тема актуальна і зараз. Ідеться, наприклад, про Олександра Турчинова, Олександра Єфремова та ще цілу низку людей», – розповів Соболєв.

«Також ми пропонуємо заборонити брати участь у конкурсі людям, які працювали в КДБ, були агентами КДБ, або навчались у його школах. Під таку категорію, зокрема, потрапляє нинішній глава СБУ Валентин Наливайченко. І киньте в мене камінь, хто вважає, що він працює ефективно, і СБУ під його керуванням забезпечує країні результат», – додав він.

Також, за словами Соболєва, брати участь у конкурсі пропонується заборонити колишнім очільникам держорганів, які під час революції не пішли з посад, тим, хто підтримував анексію Криму та порушення територіальної цілісності і тим, хто «не може пояснити джерела своїх доходів, та доходів своєї сім’ї».

На запитання про те, що таке рішення може призвести до того, що можна буде не назбирати достатньої кількості професіоналів на держпосади, Соболєв навів приклад Чехії, коли спецслужбу країни створили заново і «першим її очільником був художник».

«Керівник спецслужби Польщі розповів, що брав на роботу журналістів, які працювали набагато ефективніше, і тепер спецслужба користується найбільшою довірою серед громадян», – заявив Соболєв.

«Люди на Майдані не зробили важливого кроку: вони привели до влади нинішніх керівників, але не пішли керувати цією державою. Я говорив, що таким чином ви ніколи не виграєте», – додав він.Політика і культура



Теги:Наливайченко, Люстрація, кадебісти, Турчинов, Єгор Соболєв


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Особенно мне понравилась идея - набрать журналюг, продажных некомпетентных, безграмотных (как правило)
avatar
2
Справа всіх і кожного
http://www.opn.com.ua/?p=1674
avatar