реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Линовицька громада більшає

Сільські громади сіл Удайці та Полонки вирішили приєднатися до Линовицької об’єднаної територіальної громади. Наразі ця ОТГ має лише три з половиною тисячі мешканців і приєднання ще двох сіл сприятиме фінансовій самодостатності громади.

Розпорядженням виконуючої обов’язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової затверджено висновок про відповідність законам України рішень про приєднання сіл. Зараз на Чернігівщині існують 45 ОТГ і ще в 5 відбудуться 22 грудня перші вибори.

Линовиця відома в історії України маєтком де Бальменів, а Яків де Бальмен був другом Тараса Шевченка і поема «Кавказ» присвячена саме йому. В Линовиці перебували видатні діячі української і російської культур Іван Котляревський, Євген Гребінка, Лев Жемчужников та інші. Останній власник маєтку був убитий 1918 року. У Києві зберігся будинок де Бальменів, куди вони приїздили на зиму – тепер там посольство Польщі. Нині йде процес відродження садиби у Линовиці та парку навколо нього."Голос України"
На фото: залишки маєтку де Бальменів.
Фото Романа МАЛЕНКОВА



Теги:старовинні маєтки, Линовиця, де Бальмени, поема Кавказ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar