реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

КУЗНЯ КАДРІВ ДЛЯ СПЕЦСЛУЖБ УКРАЇНИ

Кожен випускник, стоячи на порозі дорослого життя, замислюється над своїм майбутнім. Яким йому бути, залежить від багатьох факторів, але визначальним є правильний вибір професії.
Не секрет, що чимало юнаків, реалізуючи дитячі мрії, у яких вони бачили себе Джеймсами бондами, мріють стати сильними, розвинути своє логічне мислення, удосконалити себе фізично й духовно.
Тож яким чином можна перетворити мрію дитинства на реальність? У яких навчальних закладах готують співробітників спецслужб?
З цими запитаннями ми звернулися до начальника відділу кадрового забезпечення Управління СБ України в Чернігівській області Юрія Горного.
- Підготовку молодих співробітників для вітчизняної спецслужби здійснюють Національна академія СБУ у м. Києві та Інститут підготовки юридичних кадрів для СБУ Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого у м. Харкові. Отримавши вищу освіту в цих закладах, випускники можуть працювати на оперативних та слідчих посадах.
Варто зазначити, що фінансування навчання фахівців у цих вишах здійснюється за рахунок видатків державного бюджету.
- На які спеціальності здійснюють набір абітурієнтів зазначені навчальні заклади?
- Провідних спеціальностей дві. Це – правознавство та філологія. Саме на ці спеціальності Управління СБ України в Чернігівській області здійснює прийом документів. Тому молоді люди, які вирішили вступити до цих вищих навчальних закладів, мають у першу чергу звернутися до УСБУ. Зробити це необхідно до 31 грудня поточного року.
Загалом спектр спеціальностей у цих вишах значно ширший. Наприклад, Національна академія СБУ на договірних засадах готує спеціалістів для Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Міністерства оборони України.
- За якими критеріями відбувається відбір абітурієнтів?
- На навчання до вищих військових навчальних закладів (ВВНЗ) СБУ запрошуються юнаки та дівчата віком від 17 до 21 року, з повною загальною середньою освітою, випускники навчальних закладів І та ІІ рівнів акредитації, військовослужбовці строкової служби або особи, які мають її досвід, із стажем роботи в установах, на підприємствах та в організаціях.
Кандидати на навчання мають бути високо ерудовані, фізично загартовані, з відповідним станом здоров’я.
- Які іспити мають складати абітурієнти?
-У минулому році вступних іспитів не було. Зарахування до ВВНЗ здійснювалося за сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, прохідний бал яких складав не нижче 160.
- Сертифікати з яких предметів необхідно подавати для вступу?
- Вступники надають сертифікати з таких предметів: українська мова та література, історія України, іноземна мова. Також їм необхідно буде скласти залік з фізичної культури.
- Чи будуть змінюватися правила вступу в цьому навчальному році?
- Для уточнення інформації з приводу прийому до ВВНЗ можна звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 28 або за номером телефону в Чернігові - 655-425.
Також детальну інформацію про Національну академію СБ України та правила прийому розміщено на офіційному сайті навчального закладу за Інтернет адресою http.academy.ssu.gov.ua.
- Вступників та їхніх батьків завжди цікавить питання: чи забезпечуються роботою випускники цих ВВНЗ?
- Після закінчення навчального закладу випускникам присвоюють військове звання – лейтенант. Для проходження подальшої військової служби вони направляються до структурних підрозділів та регіональних органів СБ України.





Коментарі (1)
avatar
1
ну как же можна при такой власти стремиться в сбу.патриотизм.а какой.мракобесие...
avatar