реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Корупція в селі

За що постраждав голова Плосківської сільради?

Ревізія використання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт покрівлі школи в селі Плоскому Носівського району, встановила втрати на суму понад 20 тис грн.

Як повідомила начальник контрольно-ревізійного відділу в Носівському районі Людмила Овод, влітку 2010 року для ремонту покрівлі школи Плосківська сільрада провела видатки на суму 272,5 тис грн.

Проте ревізія встановила, що договір на виконання згаданого ремонту сільський голова уклав з приватним підприємцем, який не мав ліцензії на виконання робіт з капітального ремонту. А значить і не мав права здійснювати ремонт школи.

Та це, як кажуть, ще півбіди. Надалі з’ясувалося, що до актів приймання виконаних робіт підрядник безпідставно включив адміністративні витрати майже на 5 тис грн і списав зайвих будівельних матеріалів на 15,4 тис грн.

Про результати ревізії було проінформовано районну прокуратуру, райдержадміністрацію та районну раду.

Що ж до сільського голови (тепер вже колишнього), то відносно нього прокуратурою Носівського району складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.3 п. «г» ст. 5 Закону України «Про боротьбу с корупцією». Носівський районний суд визнав його винним і стягнув штраф.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області




Теги:Плоске, Корупція, ревізія, КРУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar