реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Спритні фінансисти на сільському бюджеті

В Івковецькій сільраді Прилуцького району ревізори КРУ встановили фінансових порушень, що призвели до збитків, на 1,3 мільйона гривень.

Контрольно-ревізійний відділ в Прилуцькому районі та м. Прилуках при плановій ревізії сільського бюджету Івковецької сільської ради за 2006-2010 роки виявив фінансових порушень на загальну суму 1351 тис. грн., в тому числі таких, що призвели до збитків, на суму 1329 тис. грн.

Про це повідомила начальник відділу Валентина Романова.

Зокрема, при списанні необоротних активів встановлено незаконне відчуження цілісного майнового комплексу "Промбаза" на користь суб’єкта недержавної форми власності на суму 1318 тис грн.

Як з’ясували ревізори, питання щодо порядку та умов відчуження комунального майна на розгляд виконавчого комітету та сесії сільради не виносилося і відповідного рішення не приймалося. Договір про незалежну оцінку майна з суб’єктом оціночної діяльності сільрадою також не укладався.

Договір купівлі-продажу майнового комплексу всього за 63 тис грн сільський голова уклав з ТОВ «БУ-1 Прилуки» в одноосібному порядку. Експертну оцінку майнового комплексу на замовлення покупця провело ПП «Експерт», яке занизило ринкову вартість майна майже у 21 раз!

Акт ревізії підписано без заперечень. На колишнього сільського голову та головного бухгалтера складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 ч. 1 КУпАП.

Матеріали ревізії передано на розгляд та прийняття рішення до Управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області




Теги:майно сыльради, Служба безпеки України, Прилуки, ревізія, КРУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar