реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Махінації з готівкою на Срібнянщині

Ревізія КРУ встановила нестачу готівки в касі Срібнянського районного територіального центру соціального обслуговування.

У ході планового контрольного заходу увагу ревізора привернула нерівномірність надходження до каси установи плати за послуги з обслуговування непрацездатних громадян, діти яких з поважних причин не можуть за ними доглядати. В окремі місяці така плата не надходила зовсім.

Звірка реєстру непрацездатних осіб, яким надавалися платні послуги, з фактичним надходженням коштів до каси показала суттєву розбіжність. І спочатку можна було подумати, що йдеться про недоотримання доходів установою. Але після проведення всього комплексу ревізорських дій порушення було кваліфіковано як недостача готівки. Це призвело до матеріальних збитків територіального центру в розмірі 11,2 тис грн.

Незаперечні докази, наведені ревізором, врешті-решт, змусили касира зізнатися, що частина готівки, отриманої як плата за надані послуги, оприбутковувалася, а решта за вимогою директора віддавалася йому без будь-яких документів. Цікаво, що за поясненнями керівника терцентру в подальшому ці кошти використовувалися на господарські потреби. Проте жодних документів, які б це підтверджували, надано не було.

Однією з причин, що підштовхнула посадових осіб установи до використання готівки «навпростець», стала відсутність договорів матеріальної відповідальності з соціальними працівниками, через яких, власне, і здійснювався рух готівкових коштів від непрацездатних громадян до каси терцентру.

Посадовці установи повернули недостачу до каси та внесли її на банківський рахунок установи в період ревізії. Про її результати поінформовано правоохоронні органи.

Ірина Мартинюк,
начальник міжрайонного контрольно-ревізійного відділу в Срібнянському районі.




Теги:ревізія, КРУ, Срібнянський районний теориторіальн


Читайте також



Коментарі (0)
avatar