реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Компанія ROSHEN надала понад 1000 захисних костюмів для чернігівських лікарень

Фонд Петра Порошенка і компанія ROSHEN надіслали 1050 захисних костюмів для медиків чернігівських лікарень, які визначені для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою: 525 костюмів до 2-ї міської лікарні і ще 525 - до Чернігівської Центральної районної лікарні.

Якою є ситуація в області загалом і наскільки готові лікарні міста до прийому хворих на COVID-19?

“Ситуація в лікарні стабільна, підтверджених випадків COVID-19 немає. Ми провели лабораторні дослідження і у наших пацієнтів з пневмонією все чисто.Ми отримали 525 якісних захисних костюмів від компанії ROSHEN і фонду Петра Порошенка. Костюми гарні у двох розмірах і забезпечують надійний захист персоналу. Маємо запас по респіраторах і окулярах. Тепер ми повністю готові до прийому хворих у інфекційному відділенні. Силами відділення ми підготували палати інтенсивної терапії, занесни апаратуру і апарати ШВЛ. Ми готові! Зараз готово 45 ліжок і ми можемо розширятися”. - так коментує ситуацію В’ячеслав Святушенко - завідувач відділення терапії, лікар-анестезіолог Чернігівської міської лікарні №2.

Наразі Чернігівщина належить до областей з найменшою кількістю коронавірусних хворих. В області їх наразі дев’ятеро і переважно в районах - Борзнянському і Корюківському.

“На нашому порозі стоїть біда. В деяких районах нашої області ця біда вже переступила через поріг і забрала життя громадян. Ми готуємося до появи хвороби в нашому районі. Чернігівська ЦРЛ також визначена закладом для приймання коронавірусних хворих Чернігівського, Ріпкинського, Городнянського і Менського районів”, - говорить виконувач обов’язків головного лікаря ЦРЛ Володимир Чубич.

За його словами, ЦРЛ зараз є самодостатнім лікувальним закладом. Завдяки злагодженій роботі і керівництва району, і територіальних громад, і благодійників, і звичайних громадян лікарня має запас міцності і кадрів. Створений запас лікарських і медичних засобів, апаратури. В наявності ШВЛ, кисневі концентратори, в палатах налагоджена централізована подача кисню. Заклад має достатньо засобів індивідуального захисту медпрацівників, антисептичних матеріалів.

“Більше ніж на місяць ми забезпечені. Але ситуація в світі з коронавірусом розвивається швидко і нами відкритий благодійний рахунок. Найбільш зворушливо отримувати посилки від людей з невеликим достатком, які надсилають нам і маски, і захисні рукавички навіть у конвертах”, - додає Володимир Чубич.

“Днями нам надала допомогу корпорація ROSHEN і Фонд Петра Порошенка у вигляді 525 костюмів біологічного захисту для медичних працівників. Костюми відповідають усім сучасним вимогам. Всі вони направлені до інфекційного відділення, де вже використовуються. У нас вже було декілька підозр на коронавірусну хворобу, проведено 6 експрес-тестів. Два випадки ми підтверджували за допомогою ПЛР-тестів. Усі вони не підтвердилися. Люди продовжують лікування від пневмонії і гострих респіраторних захворювань. А співробітники при наданні їм допомоги вже вдягали ці захисні костюми і засоби індивідуального захисту”.

Виконувач обов’язки головного лікаря ЦРЛ подякував усім без виключення благодійникам. Адже зараз будь-яка допомога необхідна. Медпрацівники - також люди, усі хвилюються, тому з інфекційного відділення звільнилися дві медсестри. Але наразі вакантних посад у лікарні немає.

“Ми, лікарі, в першу чергу повинні піклуватися про власне здоров’я. Захист - це перша функція такого костюму. Пацієнт може кашляти, матеріал костюму водовідштовхуючий. До нього йдуть окуляри, респіратор, рукавички. Саме в цьому костюмі не парко і не душно, а комфортно, бо він зроблений з якісного матеріалу”, - коментує лікар-інфекціоніст Іванна Олексієнко.

Лікарка по-чесному зізнається, що їй страшно і вона переживає за своє здоров’я, що страшно повертатися додому.
“Але це моя місія, я на це вчилася у Львівському медичному університеті і у нас чудовий колектив”, - оптимістично резюмує медик.Свобода ФМ



Теги:Рошен, короновірус, Епідемія, фонд Порошенка, Благодійність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar