реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

«Коли кацапи назад рейки на місце покладуть»

У розділі "Статті" на нашому сайті завершено публікацію унікального дослідження про історію забутой частини української землі -- Стародубщини, яка всього лише 80 років тому відірвана від матірної землі.

В останній подачі автор аналізує і сьогодення краю:" Якщо у післявоєнні роки кількість українців на Стародубщині, нехай і потрохи, але зростала, на тлі значного зменшення кількості росіян, то у новій, «демократичній» Росії за підсумками останнього перепису число українців зменшилося дуже вагомо. Так у 1989-му році українцями записалося на Брянщині більше 27 тисяч осіб (хоча з них у тому, що для них українська мова є рідною призналося трохи менше від половини – 46,9 %), а вже перший російський «суверенний» перепис 2002-го року знайшов у краї на сім тисяч українців менше – 20 214 осіб (і ще 50 чоловік записалося по національності «козаками»)".

"Наприкінці 2004-го року центральні московські видання «Нова Газета» та «Нові Ізвестія» оприлюднили інформацію про те, що глава Злинківського району Брянщини Микола Зівако збирається приєднати свій район до складу України. До Злинки відправилися стривожені кореспонденти, яким секретар Зівака на їхнє запитання: «А що, у вас люди дійсно підтримують прагнення свого глави відокремитися?», упевнено відповіла, що люди вже збирають підписи для цього", -- розповідає про невідоме нам життя українців за недалеким кордоном.

Детальніше читайте в статтях Ігоря Вірного -- науковець прибрав собі цей псевдонім, бо в нинішній Російській Федерації не вільно бути українцем, який знає справжню історію.




Теги:брянщина, Стародубщина, Злинка, етнічні українські землі, кацапи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar