реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Киньте бліни, ліпіть вареники!.

МАСНИЦІ : покиньте млинці, ліпимо вареники!

Млинці,тоненькі і смачні, мої.баби і мама пекли для того, щоб наробити налисників :із сиром,яблуками,кашею з печінкою і т.д. А на Масниці мали бути вареники!Маленькі й більші,схожі на молодика і круглі як повня,солодкі або ні,запечені в макітрі з сметаною, присмачені засмажкою на олії, покроплені маслом.З тіста тоненького,тіста пухкого, з тіста,завареного окропом,- словом, ви ж знаєте : скільки господинь на вулиці,скільки й приписів,як та що,та з чим,але Масниці -це вареники, і такі,від яких у дітей блищать бороди ,а в чоловіків - очі!

Оце заглянула зранку в Фейсбук,а тут - бліни да бліни, жодного тобі млинця чи оладків, які пекли на сніданки, і налисники з маком сховалися, від тих блін,блін!

Якщо ваші пальці, дорогі господиньки, скучили за художнім ліпленням найдосконаліших кухонних виробів, якщо знаєте найсмаковитіші начинки , влаштуймо родинне частування
для всієї спільноти, хіба нам шкода?!

Отже,вареники з сиром- солоним і солодким; з картоплею-топтухою; з капустою- - свіжою тушеною і квашеною, підсмаженою; з потрібкою і з печінкою; з пшоняною кашею зі шкварками;,з "таком";з яблуками,вишнями, повидлом густим сливовим; з сушеними грушами,з маком!

Залишаю простір і для ваших рецептів.Кидайте в окріп,витягайте друшляком,ганяйте по макітрі з масними -бо ж Масниці! -заправками, варіть на пару, запікайте!
Вареників ніколи не бува багато!

А як залишаться - не журіться, завжди можна підсмажити на сковорідці до рум'яного хрусту! Масниці -це українські вареники,це солярні знаки жіночі, це радість в хаті. А на Колодія (понеділок піля масничної неділі) пополощемо зуби горілкою, а з 19-го - піст!

Любов ГОЛОТА



Теги:Масниці, Масляна, Любов Голота, Вареники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar