реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Київський патріархат призначив єпископа на Москву

Синод під керівництвом Патріарха Київського і всієї Руси - України Філарета прийняв до складу Української Православної Церкви Київського патріархату архієпископа Уманського УАПЦ Іоана (Модзалевського) і призначив його настоятелем ставропігійної парафії у Москві. Ставропігійна означає та, що управляється Патріархом.

ІОАН (Модзалевський), Архиєпископ Уманський УАПЦ. Народився 7 січня 1970 р. у Москві. У 1986-88 рр. навчався у Московському державному будівельному інституті. Екстерном заочно навчався у семінарії Російської Православної Церкви Закордоном.

25 грудня 1995 р. Патріархом Димитрієм (Яремою) пострижений у мантію, рукопокладений у дияконський сан; 20 січня 1996 р. – у сан пресвітера; 17 червня т. р. – єпископа; з 14 грудня т. р. – у сані архиєпископа.

З 1997 р. – постійний представник УАПЦ у Москві, з титулом «єпископ Уманський, вікарій Київської єпархії»; у 1999 р. зміна титулу на «Кременецький, вікарій Тернопільської єпархії»; з 30.01.2002 р. – Архиєпископ Херсонеський і Кримський. Голова Богословсько-канонічної комісії УАПЦ.


Архиєрейським собором від 2 березня 2007 року у зв'язку із завантаженням роботою в комісії та за власним бажанням звільнений від обов'язків Архиєпикопа Херсонеського і Кримського і призначений вікарієм Київським з титулом "Архиєпископ Уманський".

Раніше до Київського патріархату перейшли ще два єпископи УАПЦ.



Теги:москва, Україна - Росія, Київський патріархат, архієпископ Іоан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar