реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Хуліганство на Українському радіо

Ми вас терпіли, шановні колеги, коли ви випхнули професіоналів з Українського радіо – буде, сказали, менше політики, менше культурології, пообіцявши, що буде зате цікавіше, сучасніше, мобільніше.

Ми вас терпіли, коли рівень мовної культури на Українському радіо впав до ганебного рівня – щодня попереджають не людей, а хвороби, щоранку, коли сім’я снідає з дітьми на кухні, по радіо звучить пояснення, чому трапляються негаразди між татом і мамою – "втрата чоловічої сили". Та, шановні колеги, у пристойних сім’ях слухати таке НЕПРИСТОЙНО! Люди масово подають заяви на відключення дротового радіо.

Ми вас терпіли, коли ведуча Українського радіо закінчувала спілкування з УКРАЇНСЬКИМ додзвонювачем словом «понятно». Коли ваші ведучі в українському контексті вживали слова «собствєно», «глас вопіющего», «підхватили» замість підхопили, «закидували» замість закидали, «дзига» замість дзиґа.

Ми вас терпіли, коли ви мститеся Верховній Раді за недовидачу бюджетного фінансування зривом трансляції інколи цікавого парламентського обговорення.

Але ми не будемо вас терпіти, шановні колеги, коли ви вдаєтеся до відвертого хуліганства щодо найвищої цінності нації – Української Мови. Ведучий Українського радіо у відповідь на чемне зауваження радіослухачки щодо неправомірного вживання суржику працівниками радіо категорично заявив, що він розмовлятиме так, «як розмовляють сьогодні на вулиці», а не так, як розмовляла Леся Українка та українські класики.
Непристойність зашкалила, панове!

Але пам’ятайте – Українське радіо наше, а не ваше!

Олесь ШЕВЧЕНКО



Теги:Олесь Шевченко, Українське радіо, мовна культура, Дмитро Хоркін


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Я теж чув те нахабство хама.
А про те, що українське радіо екає, мекає, бекає
і говорити не приходиться.
avatar