реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: чорний травень для ЗСУ

Росія не тільки не збирається виконувати мінські домовленості, але й нарощує використання важкої зброї, забороненої домовленостями. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Тому українські війська готують достойну відсіч. Адже травень, за словами Турчинова, став чорним місяцем для ЗСУ - так багато вбитих і поранених.

Російські бойовики не соромляться стріляти з дахів багатоповерхівок, не турбуючись про те, що вогонь у відповідь може вдарити по житловому будинку.

Ось і минулої доби були поранені двоє українських військових.

В той же час українська армія посилюється. На полігоні 1-ї окремої танкової бригади Оперативного командування «Північ» у селищі Гончарівське, що на Чернігівщині, відбулися демонстраційні польоти безпілотних авіаційних комплексів національних та закордонних виробників.

Закордонні друзі Путіна тиснуть щодо зняття з Росії санкцій - мало того, що Німеччина є співвідповідальною за окупацію Криму і частини Донбасу своїм невтручанням та стримуванням української влади, то тепер міністр закордонних справ Вальтер Штайнмайєр ще й постійно виступає за зняття санкцій. Мовляв, після закінчення липня треба буде розглядати питання... А що станеться через два місяці - Росія виведе свої окупаційні війська, припинить стріляти чи вже розпадеться?

Врозумляти свого колегу літав у Берлін міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Проте, це йому не вдалося...



Теги:Штайнмайєр, Клімкін, російсько- українська війна, Турчинов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar