реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Секретар РНБО на Гончарівському полігоні вивчав нову техніку

Сьогодні, 25 липня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відвідав Гончарівський полігон Збройних сил, де відбувалися випробування нових зразків озброєння і військової техніки, повідомляє сайт РНБО.

За інформацією прес-служби РНБО, Турчинову показали кулемети, снайперські гвинтівки, ручні протитанкові гранатомети, міномети, протитанкові ракетні комплекси і боєприпаси до них.

Особливу увагу він приділив термобаричним боєприпасам (розпорошення горючої речовини і підривають отриману газову хмару). За даними РНБО, Турчинову продемонстрували ефективне ураження цілей під час випробувань ручної термобарической гранати і реактивного піхотного вогнемета.

“Військовослужбовці Збройних сил України найближчим часом повинні отримати їх на озброєння”, - заявив Турчинов.

Також секретарю РНБО доповіли про виправлення недоліків, виявлених військовими при експлуатації в умовах бойових дій нових 120-мм мінометів. Турчинов також заявив, що перспективним для використання в зоні проведення АТО є 60-міліметровий міномет, який здатний точно вражати цілі і не підпадає під заборону Мінських угод.

На полігоні був показаний безпілотний авіаційний комплекс "Горлиця" і безпілотне бойове транспортний засіб "Фантом-2", оснащене ракетною зброєю. Він, як зазначив О. Турчинов, «одним своїм виглядом здатний перелякати ворога». «Якщо його побачать наші вороги, вони здаватимуться, не чекаючи, доки він відкриє вогонь», - пожартував секретар РНБО України.

За його словами, в умовах продовження військової агресії «для нас пріоритетним є питання забезпечення виробництва боєприпасів, зокрема, снарядів крупних калібрів». «Саме для цього передбачене додаткове фінансування, визначене змінами до бюджету поточного року», - додав він.

Окрім того, О. Турчинов наголосив, що однією з проблем, яка потребує негайного розв'язання, «є відсутність нової зброї у наших військових, які захищають Україну на Сході». «Без застосування в бойових умовах, зокрема, таких комплексів, як «Стугна», російські танки і надалі будуть безкарно розстрілювати наші позиції», - сказав він.



Теги:Гончарівське, російсько- українська війна, нова зброя, Турчинов, РНБО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar