реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Хор ...імені Любомира Боднарука?

Сьогодні Чернігів прощався зі своїм почесним громадянином, заслуженим діячем мистецтв України Любомиром Боднаруком. Панахиду у храмі святої великомучениці Катерини відслужив єпископ чернігівський і ніжинський Іларіон -- у цьому ж храмі за давньою православною традицією і ночував покійник. Над ним читався псалтир.

А під обідню пору у фойє обласної філармонії відбувалася громадянська панахида -- людей не вміщало просторе фойє. Вдова небіжчика Любов Боднарук говорила:" Люди прийшли до тебе, як на концерт". Багато квітів, мало місця для вінків. У почесну варту стають його колеги -- викладачі музичного училища, керівники закладів культури, товариства "Просвіта", Української народної партії, хористи. Попрощатися з видатним діячем української культури прийшли голова обласної адміністрації Володимир Хоменко та перший заступник Наталія Білоус.

Коли камерний хор імені Д.Бортнянського, який створив і тривалий час керував Любомир Боднарук, виконав "Отче наш", "Святий Боже, святий кріпкий" та інші піснеспіви -- в багатьох зволожилися очі. І тоді ж з"явилася ідея -- перейменувати цей хор іменем Любомира Боднарука -- так буде справедливо.

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:Боднарук, Просвіта, хор, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar