реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Керівник "Чернігова стародавнього" вшанував день народження імператора

На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні пана Шігекі Сум генеральний директора Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Юрій Соболь взяв участь в дипломатичному прийнятті посольства Японії з нагоди національного свята – Дня народження імператора.

Варто зазначити, що згідно Конституції Японії імператор є «символом Держави і єдності народу, здобувши свою позицію з волі народу, якому належить суверенна влада». Саме тому День народження імператора є національним святом і святкується всією японської нацією. Цього року імператор Японії відсвяткував свій 83-й День народження.

Захід відвідало багато поважних гостей: представники Уряду України, співробітники університетів та дослідницьких закладів, представники громадських організацій, дипломатичних місій та японських компаній, які спілкувались та обмінювались думками щодо подальшого поглиблення дружніх відносин між Україною та Японією.

Національний архітектурно - історичний заповідник "Чернігів стародавній" має постійний інтерес до японської тематики: скажімо, тут демонструвалися самурайські мечі і ляльки для дівчат, проводилися ознайомлення з мистецтвом каліграфії, що у Японії дійсно є мистецтвом.

Наступний рік в Україні оголошений роком Японії, тому є надія на розширення контактів чернігівців з цією далекосхідною країною.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, мистецтво каліграфії, Юрій Соболь, Україна- Японія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar