реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

В "Чернігові стародавньому" новий генеральний директор

Відповідно до наказу Міністерства культури України, виконуючим обов’язки генерального директора Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» призначено Юрія Олексійовича Соболя.

6 травня 2015 року директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної держадміністрації Сергій Мойсієнко за дорученням першого заступника Міністра культури України Ігоря Ліхового представив нового керівника колективу Національного заповідника.

Попередній генеральний директор Андрій Острянко звільнений у зв'язку із закінченням дії контракту. Новий контракт не був з ним укладений, певно, не в останню чергу через рішення господарського суду області, занепад пам'яткоохоронної та науково- дослідницької роботи, про що неодноразово писав наш сайт.

Юрій Соболь уже очолював цей колектив та був звільнений приспішниками режиму Януковича. За керівництва національним заповідником Юрієм Соболем було прийнято Генеральний план розвитку заповідника та встановлено пам'ятник гетьману Івану Мазепі. Юрій Соболь є членом правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка.



Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, чернігівська Просвіта, нові кадри, міністерство культури, Юрій Соболь


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
чекаємо підняття питань горе забудов та приватної власності на Дитинцю (Валу).
avatar