реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кандидати «засвітилися» ще до початку кампанії

Згідно із затвердженим Центральною виборчою комісією графіком проведення передбачених законодавством заходів для виборів 27 березня по округу № 206, уже з 26 січня вибори стартували.

Перший етап — висування кандидатів у депутати. Але принаймні два потенційні кандидати «засвітилися» на окрузі ще до офіційного початку кампанії.

Нагадаю, що цей округ звільнився після раптової смерті народного депутата Антона Полякова, який ішов від партії «Слуга народу». Він був просто продавцем ламінату і до виборів не був помічений в активній політиці. До нього ж тут депутатствував київський забудовник Максим Микитась, щодо якого ще й нині не завершено судово-кримінальні провадження. А ще раніше двічі на цьому окрузі перемагав нинішній міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

Тож у Чернігові ні для кого не є секретом, що від Атрошенка йтиме кандидатом секретар міської ради Олександр Ломако. Чи не на всіх зупинках рекламується його соціальна акція «Рука допомоги».

По селах Чернігівського району їздить автобус з великим портретом секретаря міської ради, в якому медики вимірюють тиск, роблять кардіограму, УЗД та перевіряють рівень цукру у крові. Це все робиться через благодійний фонд «Поліський оберіг», головування в якому Владислав Атрошенко вручив своєму секретарю. Тим часом мережа агітаторів уже формувалася ще до старту по всіх селах колишніх Ріпкинського та Чернігівського районів, які разом з половиною Чернігова і становлять округ № 206. Зрештою, велелюдне зібрання в обласному музично-драматичному театрі імені Т. Шевченка на самому старті передвиборчих перегонів проголосило саме Олександра Ломака кандидатом у депутати, і його було представлено зі сцени в оточенні його сім’ї та соратників Владислава Атрошенка.

Такі дії команди Атрошенка, звісно, викликають невдоволення в провладної команди — у партії «Слуга народу». Спроби в соцмережах «висунути» кандидатом відомого боксера Олександра Усика, який, до речі, має на Чернігівщині родичів, закінчилися його погрозою... подати до суду.

Про амбіції позмагатися на окрузі заявив і ветеран російсько- української війни, керівник осередку «Національного корпусу» Олександр Тарнавський — він про це оголосив навіть публічно через газету та на нараді представників патріотичних організацій Чернігова. Проте відсутність фінансового гаманця та падіння рейтингу «Нацкорпусу» зводять його участь у виборах лише до пропаганди певних ідей та організації видовищних шоу.

Зрештою, й офіс «Нацкорпусу» з центру міста перемістився на околицю — у Масани... Або ж роль ветерана зведеться до технічної допомоги фавориту перегонів, як то формування дільничних комісій, спостерігачів тощо.

Має певні амбіції на цей округ і депутатка міської ради від «Європейської солідарності» Марина Рейко, яка й родом з колишнього Ріпкинського району. Вона вже одного разу пробувала балотуватися до парламенту, організувавши кампанію «Йду драконити Раду!». Не вийшло. Нині ж вона, будучи дружиною багатого власника торгово-розважального центру, може дозволити собі погратися у вибори, оскільки партія, яку вона наразі представляє, не має наміру висувати її кандидатуру. Проте зовсім не здивуюся, якщо пані Марина піде за сприяння «Слуги народу», враховуючи її постійно декларовану опозиційність до Владислава Атрошенка.

Партія «Наш край» замайоріла на окрузі найпершою — благодійний фонд народного депутата Сергія Шахова збирав тут персональні дані, мовляв, для надання гуманітарної допомоги.

Тож на виборців 206-го округу за ці два передвиборчі місяці чекає немало несподіванок, і думаю, що з огляду на наростання загальнополітичної напруженості в країні, тут розгортатимуться такі події, які привертатимуть увагу всієї України до звичайного поліського округу.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Олександр тарнавський, округ 206, Олександр Ломако, вибори 2022, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar