реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Как же Єсєнін?

- А какжэ Єсєнін? Протіф Єсєніна ви тожэ чьтота імєітє?

Хто ж з нас не чув подібного питання від прихільників "велікой рускультури". Імярекі змінюються, обличительно-возмутительна інтонація залишається.

Єсєнін поїхав в Європу 1922 року. Зустрічали там його добре, він був знаменитим поетом, тим більш, що Європа була битком набита мігрантами з єдіной-ніділімой. Проте настрій поета псувався.Можливо, через те що на прохання дружини кинув пити, а може - просто типовий р... і м...

От він проїхався Литвою, Польщею, Веймарською Німеччиною, Францією... і от що пише в ті дні: — «Здѣсь дѣйствитѣльно мѣдлѣннъıй грустнъıй закатъ, о которомъ говорiтъ Шпѣнглѣръ. Пусть мъı азiатъı, пусть дурно пахнѣмъ, чешемъ, не сътѣсняясь, у всѣхъ на виду сѣдалищнъıе щёки, но мъı не воняемъ такъ трупно, какъ воняютъ внутрi онi. Никакой рѣволюцiи здѣсь бъıть не можѣтъ. Всё зашло въ тупикъ. Спасётъ и пѣрѣстроитъ их только нашествiе такихъ варваровъ, какъ мъı. Нужѣнъ походъ на Европу...»

Впізнали? Цей ділірум ви можете почути від сантехніка до режисера, сферічний московит педальний в вакуумі завжди несе отаке про Європу і Америку. Хароший, плахой, злой - а текст завжди той самий.

Після Європи Єсєнін подавсь на батьківщину дружини. В Амеріці все було інакше, доля з нього, такого невдоволеного бєздуховними європами, посміялася вдоволь.

Журналісти прекрасно знали Айседору Дункан, а хто за Єсєнін? - черговий муж Айседори.

Він напхав на себе кращій європейський фасон, ходив по Нюйорку, мило посміхався і нічичирк англійською.
Газети написали, що Айседора привезла сюди ... українського поета. Це було ударом для Єсєніна."Я ру((кій!!!"

Намагаючись заспокоїти, Айседора пояснила:
- Хочеш, щоби тебе сприймали за ру((каго? Милий, на, ось, я прихватила косоворотку. Тоді всі знатимуть хто ти і звідки.

Американці бачили багато емігрантів, але одягений "по богатому" у вчорашню моду чоловік не асоціювався із московитом.Косоворотка, армяк, кушак, топор, борода, распятье на пузі та хромові сапогі.
Помсти задля Єсєнін обізвав американців "Жєлєзним Міргородом".

Алі ТАТАР-ЗАДЕ



Теги:Єсєнін, російська література, Алі Татар-заде, російська натура


Читайте також






Коментарі (0)
avatar