реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Юрій КОСТЕНКО: «Ринкова орендна плата за «Нитку» перевищує 20 млн дол. на рік»

«Україна має запропонувати полігон «Нитка» третім країнам, без посередництва Росії, піднявши орендну плату до світового рівня – 20-30 млн доларів на рік», - заявив народний депутат України, один з лідерів об’єднання патріотичних сил Наша Україна Юрій КОСТЕНКО.
За його словами, «Росія також має отримати доступ до тренувального комплексу, однак на конкурентних засадах». Як зазначив політик, «українська влада повинна, нарешті, навчитися користатися монопольними перевагами України, яка володіє унікальним для пострадянського простору тренувальним комплексом». Так політик оцінив наміри уряду підвищити плату за оренду для РФ до 2 млн доларів на рік, підписавши Протокол з Міноборони РФ, який регламентує зміни у використанні полігону злітно-посадкових систем «Нитка».
Політик вважає, що «плата в 2 млн. доларів на рік за використання «Нитки» – це торгівля за безцінь українськими національними інтересами». Він закликав «припинити цю ганебну традицію». Політик вважає «блефом та неприхованим тиском на Україну заяви представників РФ про будівництво в 2013 році аналогічного російського полігону під Єйськом, після чого, мовляв, українська «Нитка» буде нікому не потрібна».
«Той факт, що російські урядовці відмовляються передбачити в новій угоді з Україною допуск фахівців третіх країн на полігон, свідчить про існування у світі потужних конкурентів Росії, зацікавлених у використанні української «Нитки», - зазначив КОСТЕНКО.
На його думку, «Україна отримає орендну плату на ринкових засадах лише в тому разі, коли Росія стане не єдиним претендентом, а до використання «Нитки» будуть допущені фахівці третіх країн, - Казахстану, Китаю, Індії, В’єтнаму, Індонезії тощо».
Прес-служба "Нашої України"





Коментарі (0)
avatar