реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Юрій Костенко: Перед-дефолтний стан України може затребувати нову якість державної політики

Українська політика ніколи не була адекватною до того, що відбувається у світі, і перед виборами ані влада, ані опозиція не пропонують чітких планів розвитку України.
"Сьогодні увесь світ шукає відповіді на питання: як вдихнути в економіку стимули і рецепти, з допомогою яких вона знову почне добре працювати. Якщо подивитися українські телевізійні новини, почитати газети – в нас усе і так прекрасно. Ще так прекрасно не було ніколи. Партія регіонів звітує – руїну подолано і почався етап стабільності. Це мені нагадує розвинений соціалізм", – сказав Юрій Костенко в інтерв'ю журналу "Країна".
Водночас, Юрій Костенко нагадав ситуацію 2000-2001 років, коли Україна опинилася на межі дефолту, проте ця загроза привела до зміни добору людей до української влади з когорти радянської номенклатури. Віктор Ющенко був призначений прем'єр-міністром як людина, що провела успішну монетарну реформу та мала позитивний імідж у західних фінансових колах.
"За півтора роки його (Ющенка) прем'єрства Україна перейшла від бартеру до нормальних грошово-фінансових стосунків, в тому числі із Росією за газ, виплатила заборгованість по пенсіях та зарплатах. Після того, як все було зроблено, олігархічно-ліва комуністична більшість відправила Ющенка у відставку. Бо загроза дефолту минула. Точно так і зараз.
Фактично все повернулося назад. Президент – цар, намісник Бога. Але наближається можливе фінансове банкрутство України, а відтак необхідність радикальної зміни політики", – сказав Юрій Костенко.

Прес-служба «Нашої України»





Коментарі (0)
avatar