реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Їмо ягоди і… скидаємо вагу!

За літньої пори багато хто переймається проблемою скидання зайвої ваги. І тут самі тільки походи «на дачу – з дачі» пару разів на тиждень не допоможуть. Треба «включити» не лише бажання, а й інтелект.

Здається, ось вони, ягоди, фрукти, овочі… Можна б лише на них пожити. А чи не поголодувати день-два-три? І такі думки виникають. Проте дієтологи застерігають: у спеку втрачаються корисні мікроелементи, тому голодувати влітку не варто.
А от, приміром з’їсти 500 г свіжих ягід на день – цілком реально. Це й шлунок позбавляють мук, і протягом місяця «прибере» від 2-х до 4-х зайвих кілограмів.

Якщо цього для вас мало (адже 4 кг – це не 10 і не 15 , то в такому разі можна вдатися до ягідної дієти.
Сплануйте свій денний раціон так, щоб Ви вживали їжу не менше 5 разів (ніякого голодування!). Приміром, снідати можна так: пластівці і 250 г обраних вами ягід (саме достигають суниці, полуниці, черешня тощо), до цього – склянка зеленого чаю або склянка мінеральної води. Вдруге поснідати можна склянкою фруктового соку. Пообідайте відвареним м’ясом з овочевим гарніром або рибою з рисом, салатом, приготуйте ваш улюблений овочевий суп або щось також низькокалорійне і нежирне. На полуденок можна ще раз поласувати ягодами, а на вечерю – стравою з овочів. При такому харчуванні за день ви споживатимете приблизно 1000 - 1100 ккал.

В чому плюси ягідної дієти? Дієтологи вважають, що саме ягоди володіють антиоксидантними властивостями. Суниця, особливо дика, містить пристойну кількість вітаміну С і всього 48 ккал у 100 г. Майте на увазі, що без наслідків для фігури ви можете вживати не лише ягоди, але і листя суниці, попутно поповнюючи запаси організму вітамінами. Ця ароматна лісова ягода чудово втамовує спрагу і підвищує працездатність.

А, приміром, полуниця має сечогінні властивості. Тому людям, які потерпають від набряків, ця чудова ягода може замінити сечогінні пігулки. Полуниця також нормалізує обмін речовин, вироблення гормонів щитовидної залози, сприяє процесам кровотворення, а також… й підвищує сексуальність.

Вишня активно виводить з організму холестерин і багата залізом, тому особливо корисна багатьом з нас, які страждають анемією в тій чи іншій мірі. У 100 г вишні всього 70 ккал, Але вона має й медичні властивості! Ті, хто мають алергію на аспірин, можуть замінити його ... жменею вишень.

Черешня Улюблені багатьма ласощі, цінні не лише високим вмістом вітамінів, але й можуть дивовижним чином зміцнювати судини. Тож якщо стан ваших вен н6е дуже добрий, не втрачайте випадку насолодитися черешнею. У 100 г ягід міститься 1952 ккал.
Невдовзі дозріє смородина. Її чорні, червоні та «білі» ягоди відрізняються за складом: чорна смородина розчиняє камені в нирках, допомагає зникнути вашої депресії і хронічної втоми. Це чудовий тонізуючий, загальнозміцнюючий і навіть противірусний засіб! Червона і «біла» врятує при ПМС і анемії. Приблизна кількість кілокалорій - 45 на 100 г ягід.

До речі, така цікава трава як стевія також дає гарні результати. Особливо корисні коктейлі з додаванням цієї трави при ожирінні. Один лікар розповів про випадок, коли його пацієнт, споживаючи коктейлі з додаванням листия стевії схуд За кілька місяців аж на 100 кг! До речі, коктейль може стати десертом, а може нагадувати першу страву. У солодкі можна додавати по одному шматочку різних фруктів і ягід, а також чайну ложку кориці (це не просто спеція, а чудовий тонік для всього організму). Солоні овочеві коктейлі нагадують окрошку. Тож урізноманітнюйте своє меню і будьте здорові!




Теги:ягоди, схуднути, стевія, звайва вага, Ожиріння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar