реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Янукович та його режим за крок до прірви?!

Акції протесту українців у 2013 році набирають все більшого розмаху і ваги. Є сподівання, що в цьому році буде перевершена кількість протестних акцій 2012 року, яких в свою чергу, було на 60% більше, ніж у 2011 році.

Демонстрації, пікети, народні виступи, блокади, підтверджують дані соцдосліджень, зокрема, дослідження, оприлюдненого 18 березня Центром Разумкова, згідно із яким, 63% українців вважають, що Україна розвивається в неправильному напрямку. За даними соціологів, 32,7% опитаних допускають власну участь в санкціонованих мітингах та демонстраціях, 16,9% – у страйках, 16,7% – у несанкціонованих мітингах та демонстраціях, 13,4% – у бойкоті рішень органів влади, 9,0% – у блокуванні руху на дорогах та залізницях, 4,3% – у вуличних заворушеннях, 4,0% – у створенні незалежних від Президента та уряду збройних формувань.

Отже, українці готові брати участь в активних діях щодо зміни влади, її повалення,усунення Януковича, Азарова і правлячого режиму. Дуже символічно, що ці акції охоплюють всю територію України. Так, 21 березня народні виступи відбувалися в Одесі і Житомирі, 20 березня – в Донецьку, Слов’янську, Умані, 19 березня – у Львові, 18 березня – у Києві та Донецьку, 17 березня відбулися народні виступи проти сланцевого газу більш ніж в 10 містах Донецької, Харківської областей та Криму, того ж дня відбулася акція протесту в Ялті на захист заповідника, а також мітинг шахтарів в Димитрові. Раніше, тисячі людей виступили у Борзні Чернігівської області проти свавілля міліції, не припиняються акції футбольних вболівальників і просто небайдужих громадян на підтримку засуджених Павліченків.

Таким чином, протестні настрої в українському суспільстві наростають. Зараз на весні, коли тане сніг, ці потічки мають перерости у загальноукраїнський антиолігархічний,антибандитський криголам. Дуже важливо, щоб це був розумний, інтелектуально спрямований процес, щоб сформувався справжній дев’ятий вал, який змете режим бандократії на чолі з Януковичем, Азаровим, Арбузом та іншими представниками правлячої кліки. Зараз дуже важливо, щоб всі народні виступи почали відбуватися під одними гаслами: Януковича – у відставку! Партію регіонів, уряд Азарова і керівництво Верховної Ради на чолі з Рибаком – усунемо від влади! Партія регіонів довела Україну до краху, і нас чекає доля Кіпру і Греції, правлячий режим спіткало повне фінансове та економічне фіаско, і замість того, щоб починати фінансово-економічні та соціальні трансформації в умовах другої хвилі світової кризи, режим Януковича націлений на те, щоб ще більше закручувати гайки і перекласти цей тягар на простих людей. Але громадяни цього не терпітимуть, адже українці вже не отримують зарплати, у багатьох сферах спостерігається значне недофінансування, тому з кожним разом відбувається все більше акцій протесту, в яких бере участь все більше невдоволених людей.

Тепер дуже важливо, щоб ці акції не зупинялися. І головними темами народних виступів мають стати: заборона видобутку сланцевого газу, припинення свавілля карно-репресивних органів, скасування Податкового кодексу, ліквідація Міністерства зборів і доходів на чолі з Клименком, адже такого монстра немає в жодній цивілізованій країні, скасування пенсійної реформи, ліквідація Пенсійного фонду та інших фондів, як корумпованих та паразитичних.

Громадяни мають виступати за проведення реформи місцевого самоврядування, за негайне встановлення прямого народовладдя на основі 5 статті Конституції, за те, щоб гроші залишались на місцях, а не перераховувались в казначейство, бо там все одно їх розкрадуть, а те, що залишиться – віддадуть на утримання міліції, прокуратури, судів, СБУ та інших карно-репресивних монстрів, а друга їх частина піде на утримання «Сім’ї» Януковича і його межигірського лігва. І якраз весна має стати періодом очищення, катарсису, коли Україна повинна здолати цю криворізько-єнакіївську гідру.

Українська Національна Консервативна партія повністю підтримує дії опозиції щодо негайної відставки Азарова. Потрібно також піднімати питання про термінову відставку Рибака, обом їм вже виповнилось по 65 років, видно, що вони не здатні займатися продуктивною діяльністю, їх дії ведуть тільки до руїни, загибелі України, вони породжують конфлікти і навіть українську мову не можуть вивчити, не кажучи вже про інші, більш складні, речі. Окрім конфліктів та деструкції, ні Рибак, ні Азаров нічого не можуть породити. Так само, як і Арбузов, Клименко і так звана молода генерація Сім’ї Януковича. Їх також треба негайно гнати геть, тому що це – дилетанти, не фахові, не професійні люди, які взагалі не розуміються на системних макроекономічних речах.

УНКП підтримує в цьому напрямку парламентську опозицію і звертається до всіх демократичних, проєвропейських сил долучитися до активних дій щодо усунення правлячого режиму. Також дуже важливо, щоб у цьому процесі активну роль відіграла церква. Патріарху Філарету не треба думати, на чому їздить Папа Римський, йому зараз слід негайно почати роз’яснювати пастві, що потрібно підніматися, не мовчати.

Глава УПЦ КП має стати на захист українців, а не критикувати Папу Римського. Треба своєю паствою займатися і своїми внутрішніми справами. Так само має стати на бік українського народу Греко-Католицька церква, як і УПЦ МП, якщо вона ще в змозі щось робити. Досить московському патріархату, його керівництву і митрополиту Володимиру підтримувати Януковича та Азарова. Те, що вони їздили на Афон і в Єрусалим, не означає, що вони стали святими чи отримали індульгенцію. І хоч Азаров став рицарем православних хрестоносців Святого храму гробу Господнього, це не означає, що він звільнився від своїх гріхів перед українською нацією та українським народом. Тому церква має зараз зайняти дуже жорстку позицію стосовно олігархату і правлячої кліки. Не можна одночасно служити двом господарям – і Богу, і Мамоні. Церква повинна визначитися, з ким вона – з бандократією, олігархічним режимом, чи з народом.

Так само міські голови, депутати місцевих рад, голови обласних рад мають стати на бік народу. Адже їх обирав народ, і вони несуть повну відповідальність за свої дії. Бо хвиля народного гніву піднімається, і вони можуть стати першими, хто в ній захлинеться.

Ще раз підкреслюємо необхідність збирати в містах народні віче і перебирати владу на себе згідно 5 статті Конституції. Досить мовчати, треба робити так, як інші цивілізовані європейські країни. В Україні ратифікована Європейська хартія місцевого самоврядування, її треба реалізовувати. Якщо всі в Україні заявили, що ми йдемо в Європу, то треба здійснювати реальні кроки для того, щоб стати європейською державою. І не треба говорити про якісь перепони на рівні закону. Є базові статті Конституції, вони мають пряму дію і пріоритетний актуалітет, і є відповідні європейські догмати. Україна ратифікувала Європейську хартію місцевого самоврядування, тому вона повинна виконувати її положення.

А в тих областях, де Партія регіонів 28 жовтня 2012 року програла вибори, влада на всіх рівнях має бути негайно змінена. Народ в цих областях чітко висловив свою позицію. Тому члени Партії регіонів та ставленики правлячого режиму не можуть обіймати посад на районному та обласному рівнях. Їх всіх треба замінити на фахівців, яким довіряє народ, на тих, за кого в цих областях проголосувала більшість громадян. Їх представники повинні зараз негайно взяти владу в свої руки згідно із народним волевиявленням, яке було здійснене під час виборів до Верховної Ради в рамках базової 5 статті Конституції. 28 жовтня 2012 року було здійснене народне волевиявлення, тому призначення представників Партії регіонів на посади в тих областях, де Партія регіонів програла, це дії, які можна прирівняти до заколоту, це – узурпація влади.

Ми ще раз звертаємося до лідерів опозиції на всіх рівнях негайно перейти до активних польових дій на рівні міст, районів та областей. Досить терпіти, мовчати і чекати!


Олег СОСКІН, професор, директор Інституту трансформації суспільства, голова Українс
ької Національної Консервативної партії



Теги:опозиція, режим януковича, акції протесту, Олег Соскін


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
господин Соскин, о каком розпуске парламента, импичменте президента вы говорите?? оппозиция бегает из стороны в сторону деньги олигархов отрабатывает!!!!!! сначала бусть отменят медицинскую, пенсионную реформы, выплатят задолженности по зарплате, как того требуют коммунисты, и, кстати, правильно делают, хоть что-то для людей сделайте, а потом о новых местах для себя беспокойтесь!!!!!!!!!!
avatar
2
Це не ті комуністи, рекламна кампанія яких обійшлась в "копієчку"?
avatar