реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ялівщину і Шевченка пропагує Микола Томенко

Народні депутати України обговорили перепони в процесі надання Ялівщині статусу регіонального ландшафтного парку та кроки в напрямку туристичної популяризації Чернігова.

11 липня в дискусійному клубі «Експертна думка» відбувся брифінг народних депутатів України Миколи Томенка та Валерія Дубіля, що мав назву «Загальмувати процес створення РЛП «Ялівщина» владі не вдасться».

Учасники заходу зробили акцент на тому, що міська влада теоретично підтримує проект, а практично шукає організаційні та правові зачіпки, щоб не реалізовувати проект створення парку.

Микола Томенко, показав присутнім документ, в якому Міністерство екології підтримує створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» та пропонує погодити зазначене клопотання з власниками та первинними користувачами ресурсів в межах території, рекомендованої для заповідання. Тобто організаційні питання знову переадресовуються до міської влади.

Микола Володимирович додав, що вони разом з Валерієм Дубілем та іншими колегами вирішили внести законопроект, який би пришвидшив процес утворення РЛП «Ялівщина».

Валерій Дубіль зазначив, що Громадська спілка «Громадська рада м. Чернігова» та інші громадські організації намагаються контролювати дії міської ради та не давати роздавати землі, що належать до території, яка має ввійти до РЛП. До них приєднуються депутати міської ради, які завадили змінити цільове призначення землі й не дозволили забудову на ній. «Та, з іншого боку, ми розв’язуємо міській владі руки аби у неї були всі можливості створювати регіональний ландшафтний парк», - повідомив народний депутат і разом з Миколою Томенком підписав законопроект, який має забезпечити розробку проекту РЛП «Ялівщина».

Також Дубіль розказав про серйозний намір робити все для того, аби замінити нинішнього міського голову Олександра Соколова більш достойним господарником, «який працюватиме на благо м. Чернігова». Аргументував він свою заяву тим, що після виборів мер висновків ніяких не зробив і працювати на благо виборців не почав. Про це свідчать невирішені питання, які були і залишаються актуальними для людей.

Та зустріч все ж таки завершилася на позитивній ноті: Микола Томенко показав альбоми з малюнками, замальовками та помітками Т. Г. Шевченка. Вихід альбомів-щоденників приурочено до 200-річчя з дня народження митця. Вийдуть вони тиражем в декілька тисяч екземплярів та будуть передані всім навчальним закладам, де є мистецьким напрямом навчання.

Також Микола Володимирович поділився, що приїхав до міста не сам, а зі знімальними групами телеканалів СТБ та ICTV. Планується знімати програму про стародавній Чернігів, що увійде до циклу «7 історичних чудес України» та буде показана на чотирьох телеканалах. Мета подібних заходів проста й необхідна: розказати про багату історичну спадщину столиці Сіверського краю та популяризувати Чернігів для туристів.




Теги:Олександр Соколов, Микола Томенко, Ялівщина, 200-річчя Шевченка, Валерій Дубіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar