реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Якщо податковий кодекс приймуть - то чернігівці до цього причетні

10 серпня у приміщенні Київської міської державної адміністрації України відбулися громадські обговорення проекту Податкового кодексу України за участю представників Міністерства фінансів України, ДПА України, народних депутатів, науковців та представників бізнесу.
Чернігівську область на громадських слуханнях представляли керівники підприємств, громадських організацій, члени громадської ради при ДПА в області. Очолював делегацію заступник голови Чернігівської обласної адміністрації Віктор Тканко за заступник голови Чернігівської обласної податкової адміністрації Олександр Зінченко.
Прийняв участь у громадських слуханнях Голова ДПА України Олександр Папаіка. Виступаючи він наголосив: „Загальна мета проекту Податкового кодексу України – приведення всіх норм оподаткування до єдиного законодавчого кола та реалізація головного принципу оподаткування – справедливості. І наше завдання – донести цю ідею до кожного громадянина”.
Дискусія, яка розгорнулася під час обговорення проекту, засвідчила зацікавленість громадян у наведенні порядку у податковій сфері, важливість встановлення рівних правил для усіх учасників бізнесу, необхідність пошуку компромісних рішень. Не обійшлося обговорення і без представників Чернігівщини. Зокрема, голова правління ВАТ „Чернігівське Хімволокно”, голова Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців Микола Михалевич вніс пропозиції до 5 розділу проекту Податкового кодексу «Податок на додану вартість», директор ТОВ „Провіант” Валентин Запорощук – до 3 розділу «Податок на прибуток», а приватний підприємець Леонід Біленький говорив про спеціальні податкові режими.
Опрацьовані пропозиції від Чернігівської області були передані до президії.
В рамках обговорення проекту Податкового кодексу, в усіх районах і містах області проводяться «круглі столи» за участі представників влади, податкової та митної служб, профспілкових, громадських організацій та бізнесу. Пропозиції та зауваження громадян до проекту Податкового кодексу приймає call-центр ДПА в Чернігівській області за номером телефону: 652-343 (0462) з понеділка по п’ятницю з 09-00 год. до 18-00 год.
Крім того пропозиції приймаються за телефоном інформаційно-довідкової служби «1507» (від платників Чернігова та Чернігівського району), під час тематичних «гарячих ліній», які працюють, починаючи з 2 серпня 2010 року у податкових інспекціях області. Щодня узагальнені пропозиції направляються до ДПА України, Міністерству фінансів України.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області
.



Теги:Хімволокно, Податковий кодекс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar