реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Уряд усуває дірки закону, якими користувався великий бізнес

Законопроект щодо змін до Податкового кодексу дасть змогу збільшити щорічні надходження в державний бюджет до 60 млрд грн. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виїзного засідання Уряду, що відбулося 12 травня на Чернігівщині.

За підсумками засідання Кабінет Міністрів схвалив відповідний проект закону. Про це повідомляє "Урчдовий портал"

«Ми усуваємо прогалини в Податковому кодексі, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні. В останні роки було створено багато різних схем, які цей законопроект ліквідовує», — відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль наголосив, що законопроект не підвищує загальнодержавні податки для людей чи бізнесу, тобто зміни не торкнуться фізичних осіб-підприємців або малого та середнього бізнесу загалом.

Очільник Уряду також відзначив чотири головні блоки, які містить урядовий законопроект. Зокрема, ставки окремих податків будуть приведені у відповідність до фактичного рівня макропоказників. За його словами, це стосується плати за використання води та лісів або, наприклад, екологічного податку.

«Другий блок — це рентні платежі з видобування корисних копалин. Видобуток з українських надр має бути справедливо оподаткованим. Так само підвищимо й ефективність зборів акцизного податку. Третій — це подальша протидія «скруткам» та боротьба з тіньовим використанням землі та обігом сільськогосподарської продукції. І четвертий блок — це питання, які стосуються адміністрування податкового боргу», — зазначив Прем’єр-міністр.

Як підкреслив Денис Шмигаль, податкові зміни, які пропонує Уряд, мають сприяти справедливій конкуренції між бізнесом.



Теги:Денис Шмигаль, Чернігівсьска ОДА, уряд Шмигаля, Податковий кодекс


Читайте також



Коментарі (0)
avatar