реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Як ми жили до 1950 року

Кафедра історико-юридичного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя запрошує усіх молодих науковців взяти участь у IV Міжнародній науковій Інтернет-конференції на тему: «Повсякденне життя суспільства в добу війни та повоєнні роки 1939-1950 рр.», яка відбудеться 29 листопада на базі університету.

Організатори конференції, а саме Семенова М. В., Крупенко О. В., Потапенко М. В. стверджують, що конференція проходитиме за чотирма секціями: І – Повсякденність окупації: «новий порядок» та суспільство окупованих регіонів СРСР у 1941- 1944 роках, де пропонуватимуться такі теми для обговорення: «Німецька окупаційна адміністрація та органи місцевого самоврядування на окупованих територіях», «Господарча політика окупаційної влади та економічні виміри життя окупованих регіонів», «Культура та освіта в період окупації», «Ставлення населення до окупаційної влади та Рух опору». ІІ секція – Повсякденне життя населення тилових районів 1939-1944 роки з рядом таких тем дискусійного характеру: «Населення тилових районів та організаційні ініціативи радянської влади», «Все для фронту: економічні заходи радянської влади та стратегії виживання в роки війни», «Особливості життя біженців та евакуйованих в тилових районах СРСР», «Духовне життя радянського суспільства в умовах війни», ІІІ секція – Повсякденне життя радянського суспільства у повоєнний період, де обговорюватиметься «Зміни у сприйнятті влади суспільством у повоєнні роки», «Що не рік», то краще: повсякденність відбудови 1945-1950 роки», IV секція – Особистісні виміри історії війни та повоєнного життя.

Для того, щоб взяти участь у конференції необхідно до 20 листопада 2012 року заповнити електронну анкету, яка знаходиться на сайті університету в новинах історико-юридичного факультету, розмістити електронний варіант доповіді, подати стислу анотацію та ключові слова, відповідною мовою: українською, російською та білоруською.

Заявки на участь у конференції та доповіді будуть прийматися до 20 листопада 2012 року. З 20 листопада програма та доповіді учасників будуть розміщені на офіційному сайті НДУ імені Миколи Гоголя. 29 листопада відбудеться засідання конференції та обговорення доповідей на форумі конференції в режимі он-лайн, до якої зможуть залучитися студенти не тільки українських, але й закордонних вузів. Кращі доповіді будуть опубліковані у збірнику студентських наукових праць НДУ імені Миколи Гоголя.

Марина КОНОНЕНКО



Теги:Ніжин, педуніверситет імені М.Гоголя, конференція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar