реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Весна карнавалила у Ніжинському педагогічному університеті

Весняний карнавал "Актриса Весна" прошумів у Ніжинському педагогічному університеті імені Миколи Гоголя. Захід на факультеті психології та соціальної роботи пройшов в рамках загальноуніверситетської "Студенської весни".

Нагорода "Золота Вишня" призначалася у номінаціях: "Наше майбутнє", "Відкриття року", "Фіалкова мрія", "Голос весни", "Алегорія Весни", "Мелодія душі", "Квітневий баритон", та, безпосередньо "Актриса Весна" – головна номінація вечора.

Для вручення нагород та призів були запрошені як працівники освіти (Світлана Матвієнко, Олексій Лейберов, Алла Ковтун, Марія Сидорець), так і депутати Ніжинської міської Ради (Валерій Приймаченко, Олександр Самойленко, Олександр Шалай), а також голова Ніжинськой районної Ради Олег Бузун.

Спонсором заходу виступило приватне акціонерне товариство «Ніжинський хліб», яке подарувало переможцям вечору - танцювальному колективу BURLESQUE (керівник - Тетяна Сватенкова) трьохкілограмовий торт.

У далекому 2007-му році було зібрано багато ідей для наразі традиційного заходу, який тоді лише започатковувався. Але йти відомими стежками не хотілося. Вирішили не обмежуватись стандартними жанрами (танці, спів та декламаторство). Тому право на життя видобула ідея, яка перетворилась у щось нове, таємниче, весняне. Вона надихнула не тільки студентів, а й викладачів, які зараз співпрацюють між собою на сцені під час спільних виступів. Також була започаткована своя факультетська нагорода – «Золота Вишня», що призначалася у найрізноманітніших номінаціях. Ось таким і вийшов цей захід - з програмою, далекою від стандартних, але паралельною їй.

– Всі професії на нашому факультеті пов’язані з творчістю. Ми навчаємо дітей індивідуальності, самовираженню. Хочемо, щоб кожен студент зачерпнув частину натхнення із скарбниці студентського життя, та зміг скористуватися цим унікальним досвідом у майбутньому. Тому при створенні заходу ми відійшли від зазначених стандартів, адже творчість не може вимірюватись сталими показниками. Тим паче, творчість студентів нашого факультету - інколи дивна, незрозуміла, але дуже яскрава... Її важко підігнати до будь-яких рамок. – розповідає Антоніна Іванівна Конончук, декан факультету.

Цього року весняний карнавал проводився вже в восьме. Розпочато цю тенденцію було у 2006-му році м’юзиклом-постановкою «Дівчина з іншого життя». Але перша «Актриса-весна» відбулася у 2007-му році. Кожного року створюється оригінальна, не схожа на попередні, програма концерту.

Випускниця Чернігівської зимової школи журналістики Вероніка ЛЯШЕНКО.
Фото Яни ОЛЕФІР




Теги:Ніжин, карнавал, педуніверситет імені М.Гоголя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
у Ніжинському університеті імені Миколи Гоголя
avatar