Як готувати їжу в поході ?
Каша геркулес: на 1 кухоль крупи потрібно 3 кухлі води. Готується 10 хвилин.
Гречана каша: на 1 кухоль крупи води – 5 або 10 кухлів. Готується 60 хв.
Манна каша: на 1 кухоль крупи води потрібно 5 — 10 кухлів. Готується 5 — 10 хв.
Вівсяна: на 1 кухоль крупи води – 6 — 10 кухлів. Готується 60 хв.
Перлова: на 1 кухоль крупи – 4 — 6 кухлів води. Готується до 2 — х годин.
Пшоняна: на 1 кухоль крупи – 4 — 7 кухлів води. Готується 40 — 60 хв.
Рисова: на 1 кухоль крупи – 5 — 8 кухлів води. Готується 1 годину.
З квасолі, гороху та інших бобових: на 1 кухоль крупи – 3 — 4 кухлі води. Готується 2 — 3 години.
Ячна: на 1 кухоль крупи – 3 кухлі води. Готується 30 хв.
Печена картопля
Печена картопля з рум'яною хрумтливою кірочкою — традиційна улюблена страва туристів.
Як найкраще спекти картоплю в поході? Дуже просто: вимиті і просушені бульби загорніть у гарячий попіл багаття. А ось ще один спосіб: у велику бляшанку або відро насипте чистого сухого піску, зарийте в нього картоплю і обкладіть відро (бляшанку) гарячим вугіллям. Десь за годину картопля буде готова.
Читайте також |
Коментарі (0) |