реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Готуємо дітям смачно!

Не лінуйтесь готувати своїм дітлахам смачні страви! Це позбавить у майбутньому вас і дитину від відвидин лікаря. Як зізнається популярна російська ведуча Юлія Висоцька, двоє її дітлахів майже шкільного віку ще не знають смаку ні чіпсів, ні газованих напоїв, ні їжі із фаст-фудів. Вона готує їм корисні страви. А ми пропонуємо вам кілька рецептів для дитячого харчування з української кухні.

Запіканка рисова
Рис перебрати, двічі промити холодною водою, всипати в кпляче молоко і варити, безперервно помішуючи, на слабкому вогні до готовності. Готову кашу охолодити, додати цукру, солі, нарізаних дрібними кубиками обчищених яблук, влити сире яйце, все перемішати, помістити у форму і випікати в духовці протягом 1-1,5 год. до готовності. При подачі на стіл запіканку розрізати на порції, полити сметаною чи розтопленим маслом.

Потрібно для приготування: рис – 30 г, вода чи молоко – 100 мл, яйця – 1 шт, яблука – 50 г, масло – 10 г, сметана – 15 г, цукор – 10 г, сіль – 1,5 г.

Макарони з яблуками
Дрібно наламані макарони відварити в злегка підсоленій воді, відкинути на сито. Приготувати із спечених у духовці яблук пюре, додати в нього цукру. Сковороду, змащену маслом, посипати сухарями, покласти шарами макарони і яблучне пюре, причому останнім має бути шар пюре. Поверх покласти кілька шматочків масла. Запікати в духовці протягом 20 хв. Замість пюре можна використати дрібно нарізані сирі яблука.
Потрібно: макарони – 100 г, яблука – 200 г, сухарі – 3 г, масло – 10 г, сіль – 2 г.

Кисіль з ревеня
Стебла ревеня промити холодною водою, обчистити від лушпиння, нарізати кубиками, опустити в киплячу воду і варити протягом 10-15 хв. Готовий ревінь відцідити і протерти через сито. У відвар всипати цукор, довести до кипіння, заварити. Постійно помішуючи, розведеним холодною кип’яченою водою картопляним крохмалем.
Потрібно для приготування: стебла ревеня – 40 г, цукор – 20 г, крохмаль картопляний – 10 г, вода – 200 мл.
Смачного!

Желе з малини

Малину перебрати, промити у воді. Видалити стебельки. Цукор всипати у попередньо замочений у холодній воді желатин, розмішати. В отриманий сироп опустити ягоди, довести до кипіння, зняти з вогню, дати настоятися протягом 15 хв. Готову суміш процідити, додати лимонної кислоти, розлити в формочки, охолодити спочатку при кімнатній температурі. А тоді у холодильнику.
Потрібно: малина – 50 г, цукор – 25 г, желатин – 10 г, вода – 300 мл.




Теги:каша, желе, страви для дітей, запіканка, кисіль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar